Valami nagyon bűzlik a háttérben – titkolóznak a következő alkotmánymódosítás tartalmáról

Kép: MTI / Soós Lajos

Az Amnesty International Magyarország közérdekű adatigényléssel fordult az Igazságügyi Minisztérium felé, a tervezett alkotmány módosítás kapcsán. Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes júliusban azt nyilatkozta, hogy a “gránitszilárdságúnak” titulált, egyébként azóta össze-vissza módosítgatott Alaptörvény egészének felülvizsgálata zajlik, és már előkészítő anyagok is készültek a témában.

Az Igazságügyi minisztérium válasza azonban döbbenetes:

“Jelenleg nem áll rendelkezésre olyan, a döntés megalapozását szolgáló dokumentum, amelynek nyilvánosságra hozatalához kiemelkedő társadalmi érdek fűződne. A feladatellátás során munkadokumentumok keletkeznek, amelyek nyilvánosságra hozatala a köztisztviselők szabad döntés-előkészítését és a nyilvánosság nyomásától mentes munkát veszélyeztetné.”

Ízlelgessük csak a mondatokat! Hogy lehet az, hogy az életünk egészét meghatározó Alaptörvény módosításának nyilvánosságához nem fűződik kiemelkedő társadalmi érdek? Hogyan? Erre épül egész jogrendünk, mi máshoz fűződik kiemelkedő társadalmi érdek, mint ehhez? A nyilvánosságtól való nyomástól pedig félteni a munkát, egyszerűen röhej. Ez a két mondatot, ha magyarra akarjuk fordítani, valami ilyesmit kapnánk:

Kuss van mindenkinek, azt csinálunk az alaptörvénnyel, amit akarunk!

Ezután a titkolózás után, csak sejteni lehet, hogy mit szeretnének módosítani az önkormányzati választások után, és miért nem merik bevallani még a voksolás előtt. Orbán Viktor Kötcsén beszélt arról, hogy szerinte az azonos nemű párok örökbefogadását illetően „van egy joghézag”, amelyet rendezni kell, továbbá megemlítette a drogfogyasztással kapcsolatos jogi szabályozás kérdését is. Más forrásokból pedig azt tudni, hogy erőteljesen zajlik az önkormányzati rendszer további módosítása. Így azt tippeljük, hogy három nagy kérdést fog érinteni az alkotmány módosítás:

  1. tovább fogják csorbítani a melegek jogait,
  2. még jobban kriminalizálni fogják a drogfogyasztást, aminek eddig sem volt semmilyen eredménye,
  3. teljesen el akarják sorvasztani az önkormányzatiságot. Erről ITT írtunk bővebben.

Nos, ezek fényében tessék októberben leadni a voksot az önkormányzati választáskor!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!