Kubatov beismerte: hazudott a Fidesz!

Az, hogy a Fidesz hazudik, nem meglepetés, hisz Orbánék politikájának lényege a megtévesztés és a manipuláció. Úgy vannak ezzel, hogy a cél – vagyis a hatalom elérése és megtartása – mindenféle eszközt szentesít. Ezért állnak elő nap mint nap egyre hajmeresztőbb állításokkal, amiknek persze semmi közük a valósághoz, de mindig van pár ember, akik elhiszi ezeket – a Fidesznek pedig nem is kell több.

Az viszont már sokkal ritkább, hogy a Fidesz nyilvánosan beismerje, hogy hazudott és még bocsánatot is kérjen érte. Most azonban pontosan ez történt. Igaz, a Kúria döntése kellett hozzá, de a tény akkor is tény:

Kubatov Gábor levélben elismerte, hogy a Fidesz hazudott és bocsánatot is kért ezért.

A levél Szekeres Imre volt honvédelmi miniszternek szól, akiről még a 2014-es kampányban Pócs János fideszes képviselő jászsági választókörzetében egy szórólapon azt híresztelték, hogy „Szekeres Imre honvédelmi miniszterként egymilliárdos kárt okozott a magyar embereknek, amikor haverjának pályázat nélkül eladta a Zrínyi Egyetem egyik épületét”. Ezek után Szekeres beperelte a Fideszt és az eljárásban kiderült, hogy az Üllői úti volt Egyesített Tiszti Iskola épületét a Fidesz állításával szemben nem egy havernak, hanem a  IX. kerületi önkormányzatnak adták el, ráadásul nem is egymilliárd, hanem 5,7 milliárd forintért. Erre pedig azért volt szükség, mert az épület kihasználtsága 2007-ben már 20 százalék alá csökkent, miközben a fenntartása és üzemeltetése meghaladta az egymilliárd forintot. Ráadásul a kollégiumi épületek sem gépészetileg, sem funkcionálisan sem feleltek meg a követelményeknek. Vagyis az eladás teljesen indokolt és jogszerű volt. A Fidesz egyszerűen hazudott, a Kúria pedig kimondta: bocsánatot kell kérniük.

Persze Kubatov igyekezett a szövegben jól eldugni a bocsánatkérést.

A hazugságot elismerő levelet egy hosszú jogi hivatkozással kezdi és csak ezután írja le, hogy valótlanságot állítottak, vagyis hazudtak és megsértették Szekeres Imre jó hírnévhez fűződő jogát, majd mindezért Kubatov elnézést kért.

Szekeres Imre azonban nem hagyta, hogy a Fidesz elhallgassa a hazugság beismerését és a nyilvános bocsánatkérést.

Az MSZP politikusa Kubatov levelét azonnal kitette a Facebook oldalára. Ez mindenkit emlékeztethet arra: Orbánék ma is ilyen valótlanságokkal etetik az embereket, legfeljebb a mostani hazugságok beismeréséről még nincs bírósági ítélet.

Még.

70859443 2347687015549347 6712677504441647104 n

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!