Önkormányzati pénzen folyik a kampány? Több mint gyanús autó tűnt fel az éjszakában

Papp Tünde, a Momentum csepeli szervezetének alelnöke a Facebookon tette szóvá, hogy amíg ő a barátaival és a családjával, szobalétráról helyezik ki a plakátjait, addig a regnáló polgármesterét egy emelőkosaras autó segítségével helyezik fel az oszlopokra.

Ez önmagában is jelent problémát, mert megmutatja, hogy milyen erőforrás (értsd pénz) többlettel rendelkezik a Fidesz az ellenzékhez képest. Azonban az, hogy a polgármester plakátjai a Csepeli Városgazda emelőkosaras autójának segítségével kerülnek fel, már nem csak az aránytalan lehetőségeket mutatja meg, de ennél jóval többről van szó. Ugyanis, ha a polgármester, vagy a Fidesz az autót, mely az éj leple alatt szerelte a plakátokat, nem hivatalosan bérelte ki,

akkor tiltott pártfinanszírozásról beszélünk,

mert a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. egy gazdasági társaság, ráadásul önkormányzati tulajdonú, amely nem adhat pártoknak támogatás, pláne nem ilyen hoci-nesze alapon.

Persze, azt nem tudjuk, van-e bérleti vagy megbízási szerződés, mintahogy azt sem, ha nem volt, nem készült-e hirtelen a fényképek megjelenése után. Mindenesetre érdemes lenne utána nézni, záros határidőn belül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!