Öt bizonyíték, hogy a Fidesz retteg a választástól!

Különleges választás lesz október 13-án. Nagyon rég volt már ilyen voksolás. A Fidesz ugyanis lassan tíz éve most először érezheti azt, hogy veszíthet. A kis falvakban persze még jobban állnak, mivel ott hatékonyabban működik a fideszes kiskirályok által kialakított, megfélemlítésre, ellenőrzésre és hazugságokra épített rendszer. Ám a nagyvárosokban és Budapesten Orbánék elveszíthetik a többségüket, elveszíthetik a polgármestereiket és azzal ők is tisztában vannak, hogy ez hatalmas érvágás lehet az általuk kiépített rendszernek. Megszűnik egy csomó kifizetőhely, padlóra kerülhetnek a helyi vállalkozóik, akik eddig számolatlanul kapták a városházáról a zsíros megbízásokat, leállhat a rengeteg lopásra épülő beruházás – gondoljunk csak Karácsony Gergely „stadionstop” programjára – és ez bizony megroggyanhatja az egész NER-t, mert Orbán rendszere a hívek és támogatók lefizetésére épül. Ha kevesebb lesz a pénz, a hoppon maradtak elfordulhatnak a Fidesztől, nő az elégedetlenség, az ellenzéki városokban kialakulhatnak az ellenzéki ellenállás erős bástyái, és ez bizony nem sok jót ígér a kormánypártoknak a 2022-es parlamenti választásokra.

Mindezt tudják Orbánék is, mert

a Fideszben láthatóan félnek, sőt: elképesztően rettegnek!

A fideszes politikusok persze igyekeznek úgy tenni, mintha minden rendben lenne, de a magabiztos viselkedésüket újra és újra leleplezik a tetteik. Márpedig azt már ugye Orbán is megmondta annak idején, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem azt, amit cselekszik. És bizony a Fidesz kampánya egyértelműen elárulja, mennyire félnek attól, hogy ebből bukta lehet. Vegyük csak végig sorban az árulkodó jeleket!

A fideszes félelem első jele: Tarlós nem mer vitázni!

Pedig a főpolgármester néhány hete még úgy nyilatkozott, hogy hajlandó lenne ütköztetni az érveit Karácsony Gergelyével. Ám a Fidesz kampányközpontjában kiadták a parancsot: vitázni tilos! A narancsos kommunikációs guruk érezhetően attól félnek, hogy egy Karácsony-Tarlós megmérettetésből a főpolgármester jönne ki rosszul, hisz számos botrányt lehetne a szemére a vetni a metróhelyzettől a patkányinvázióig. Tarlósnak nevetséges indokok mögé kell bújnia, mert a Fidesz fél vitázni.

A fideszes félelem második jele: pitiáner fideszes akciók az ellenfél elhallgattására.

Ezt talán nem is kell magyarázni. Lekapcsolják az elektromosságot, amikor Pikó András, a VIII. kerület polgármester-jelöltje egy előre meghirdetett és bejelentett rendezvényen szeretne beszélni? Letakart lajtromszámú motorcsónakon csuklyás figurák bömböltetnek zenét, hogy belefojtsák Karácsony Gergelybe a szót? Ez lenne a magabiztos és félelmetes Fidesz? Inkább egy rettegő, a hatalmába két kézzel kapaszkodó narancsos pártot látunk…

A fideszes félelem harmadik jele: álellenzéki jelöltek indítása.

A Fidesz nagyon akart fogást találni Karácsony Gergelyen, de nem sikerült nekik. Ezért aztán kitalálták, hogy megpróbálják komolytalannak, nevetségesnek beállítani, méghozzá úgy, hogy megfizetnek két bohócot, akiket ellenzékinek hazudva oda lehet állítani mellé. Puzsér és Berki szánalmas vergődése is a Fidesz félelméről árulkodik, hisz rettegnek attól, hogy Karácsony egy az egyben állhasson szemben Tarlóssal.

A fideszes félelem negyedik jele: a Fidesz-KDNP logó elrejtése a plakátokról.

Orbánék tudják, hogy a Fidesz már rég elveszítette társadalmi támogatottságát. A hatalmukat már rég kizárólag a megfélemlítésre és a lefizetésre alapozzák. A Fidesz, mint párt már egyáltalán nem vonzó „márkanév”, tudják ezt a jelöltjeik is, akik igyekeznek elrejteni fideszes kötődésüket. Ezért hiányzik vagy szerepel nagyon kis méretben a plakátokon a Fidesz emblémája. Ez sem Orbánék magabiztosságáról árulkodik…

A fideszes félelem ötödik jele: Orbán nem vesz részt a kampányban.

Orbán Viktor is érzi, hogy az október 13-i választás rengeteg helyen csúfos bukás lehet. Ő azonban szeretné fenntartani saját személyes legyőzhetetlenségének látszatát. Ezért aztán eltolja magától a kampányolást, hogy később ne égjen rá a kudarc. Mondjuk ki: Orbán annyira fél a vereségtől és a személyes bukástól, hogy még a saját pártját is cserbenhagyja!

Látható tehát, hogy a Fidesz hosszú évek óta először retteg. Rajtunk is múlik, hogy sikerül-e valóra váltani Orbánék rémálmát. Ha minden elégedetlen elmegy szavazni – például ön is! – véget érhet a fideszes kiskirályok korszaka.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!