Budapestet nem lehet megzsarolni: ezek az eredmények most odavágnak Orbánéknak!

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hiába kampányol Tarlós folyamatosan azzal, hogy Budapest egy fityinget nem fog kapni a kormánytól, ha nem ő lesz a polgármester, a legújabb kutatási adatok szerint a budapesti lakosság nem hagyja magát megzsarolni! Ugyanis,

a fővárosiak olyan főpolgármestert szeretnének, aki vállalja a konfliktusokat is a kormánnyal

Budapest érdekében, akár akkor is, ha Orbán Viktor büntetné a várost egy ellenzéki vezető miatt – derül ki a Závecz Research kutatásából, melyet a 24.hu megbízásából készítettek.

Nagyjából kétszer annyi budapesti gondolja azt, hogy a főpolgármesternek nem simulékonynak kell lennie, hanem igenis tudjon önállóan is érdekeket érvényesíteni. Valószínűleg tudja ezt Tarlós is, ezért hangoztatja úton-útfélen, hogy ő mennyire független Orbántól, az “Én önálló ember vagyok, haver!” mondat nem tűnik túl bizonyító erejűnek.

A kutatás legérdekesebb része, hogy a budapestiek 60 százaléka annak ellenére gondolja ezt, hogy mellette jelentős azok aránya (42 százalék) akik tisztában vannak azzal, hogy egy ellenzéki főpolgármester esetén, valószínűleg megpróbálná Orbán megbüntetni a fővárost, vagy legalábbis megnehezíteni a működtetését.

Mindebből levonható az a következtetés, hogy a

budapestiek nem hagyják magukat zsarolni,

elhibázott az a stratégia, amit erre építettek. Ráadásul, a Karácsony Gergelyre szavazók 60 százaléka véli úgy, hogy pénzügyi forrásokat vonna el a kormány, ennek ellenére kitart az ellenzéki főpolgármester-jelölt mellett. Valószínűleg azért, mert képesnek látja Karácsonyt arra, hogy a  kormánnyal való konfliktusból végül győztesen szálljon ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!