Akkorát lekevert Orbánnak az olasz kormány, hogy egykettőre nem áll talpra

Nem maradt válasz nélkül a tegnapi provokáció.

Mint mi is beszámoltunk róla, tegnap meghívták Orbánt az olasz fasiszták Rómába, hogy beszédet mondjon egy konferencián. A miniszterelnöknek mindamellett, hogy szégyent hozott a magyarokra, amiért közösséget vállalt a fél Európát felégető Mussolinit éltető Olasz Testvérekkel, szemlátomást még az olaszokat is sikerült csúnyán felbosszantania, a hvg.hu szerint ugyanis beszédében Matteo Salvini kormánykoalícióból való kiejtése kapcsán úgy fogalmazott, idézzük:

“Olaszországban, ha jól érti, leválasztották a népet a kormányról”.

Talán mondanunk sem kell, hogy nem bevett szokás egy magas rangú kormányzati tisztviselőnek ellátogatnia legfőbb EU-szövetségeseink egyikéhez, hogy szavaival a helyi ellenzéket segítve megpróbálja lejáratni az épp uralmon lévő kormánykoalíciót. Ez nyilvánvalóan áthág minden írott és íratlan diplomáciai szokást, egy kormányfőnek elsősorban ugyanis nem az a dolga, hogy beavatkozzon más országok belügyeibe, hanem az, hogy ahogy csak képességei engedik, jóban legyen a helyi vezetőkkel.

Orbánnak ez most nagyon nem sikerült – feltehetően nem is volt célja -, érthetően fel is háborodott kijelentésein az olasz külügyminiszter. Luigi Di Maio úgy fogalmazott: senkinek sem fogja engedni, hogy elítélje vagy támadja Olaszországot,

“legkevésbé annak, aki a mi határainkkal játssza a szuverenistát”.

Hozzátette: Orbán nem ismeri az olasz népet, tehát csak a sajátjáról beszéljen, ha akar. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök is megmondta a magáét Orbánnak, ő a találkozó előtt azt kérdezte tőle, hogy miért nem lépett már ki a Néppártból. Orbánnak erre annyira futotta, hogy azt mondja, nem is érti, miért érdekli Contét ennyire Magyarország.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!