Kiderült Orbán titkos taktikája – Gyáván, másra bízza a piszkos munkát!

Hiába kérdezik arról a Fidelitast, hogy miből finanszírozzák az ellenzéki jelölteket lebohócozó “Budapest nem cirkusz” kampányukat, ők jelenleg nem szándékoznak elárulni, bár szerintem elég nyilvánvaló a válasz – közölte a 444.hu.

A kérdésre a szervezet mindössze annyit volt hajlandó közölni, hogy

“a Fidelitas erőforrásainak jelentős részét fordítja erre a kampányra, mert fontos, hogy a budapestiek ne válasszanak alkalmatlan embert főpolgármesternek. Konkrét összeget egyelőre nem tudunk közölni, a törvényeknek megfelelően minden benne lesz a Fidelitas éves pénzügyi beszámolójában.”

Ezekből a korábbi beszámolókból kiderül, hogy a Fidesz évente 20 millió forinttal támogatja ifjúsági szervezetét. 2017 tavaszán, legutóbbi plakátkampányuknál (ahol a Fidelitas Vona Gábort és Botka Lászlót ábrázolta bábként, akiket Soros György és Simicska Lajos mozgatott), 2000 óriásplakát-helyet béreltek. Böröcz László a Fidelitas elnöke akkor azt elárulta egy interjúban, hogy a kampányuk “nagyságrendileg” 100 millió forint volt, melyre a Fidesz biztosított elegendő pénzt.

Az akkori plakátkampány utólag az éves beszámolóból kiderült, hogy jóval túlléphette a 100 milliót is, hisz a Fidesz 2017-ben 260 millióval támogatta a szervezetet.

Arra a kérdésre, hogy a mostani “cirkuszos” kampány költségeit is a Fidesz állja-e, sem a Fidelitas, sem pedig a Fidesz nem adott választ.

Így pedig könnyen át lehet látni, mi a Fidesz taktikája:

2010 óta a lejáratókampányokat nem vállalja fel a kormányzó párt, helyette inkább kiszervezi azt a Fidelitasnak vagy a CÖF-nek, így nem nekik kell beleállniuk az ezzel járó konfliktusba.

Így tett korábban a Bajnai-Gyurcsány-bohócos kampánnyal, a Vona-Botka-milliárdos bábozós plakátokkal, és most pedig a Karácsony-Puzsér-Berki-cirkuszos kampánnyal is.

Ezzel a módszerrel tehát,

úgy tud a Fidesz politikai üzenetet közvetíteni, hogy abba sem a Fidesznek, sem pedig Orbán Viktornak nem kell nyílt konfliktust vállalnia,

helyette elvégzik a piszkos munkát a kampányt lebonyolító szervezetei. Kijátsszák a rendszert, így a kormánypártot és Orbánt is sikerül a “kampány fölött” tartaniuk, távol az aljas, kicsinyes vádaskodásoktól, sértegetésektől.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!