Erődemonstrációt tartott Orbán – mindenkinek üzent a választások előtt

Fotó: Máthé Zoltán - MTI

Ismét burkolt fenyegetőzéseket fogalmazott meg a miniszterelnök.

Átadták csütörtök délután az Alkotmányvédelmi Hivatal új, IX. kerületi épületét. Az ünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a tavaly áprilisi választások előtt Orbán egyszer már megfenyegette a magyarokat, akkor azt mondta, hogy “erkölcsi, politikai és jogi elégtételt” fog venni mindazokon, akik ellene mernek szavazni.

Úgy tűnik, azóta sem változott a helyzet, most újból erődemonstrációt tartott, ezúttal az önkormányzati választások előttre időzítve fenyegetőzését. Nehéz lenne legalábbis másként értelmezni, amit a kormányfő a titkosszolgálatok előtt elmondott. Orbán úgy fogalmazott, idézzük:

“Amit önök tesznek, és ami ilyen különlegesen, titokzatosan hangzik, az nem különbözik lényegét tekintve attól a munkától, mint amit mi végzünk. Az AH különlegessége nem a küldetésében rejlik, hanem az eszközeiben.”

A miniszterelnök szerint tehát azok a titkosszolgálatok, melyek állami, és nem kormányzati intézménynek számítanak, tevékenységükben nem megkülönböztethetők a kormánytól. Lefordítjuk: Orbán Viktor újból hitet tett amellett, hogy nem hisz a hatalmi ágak elválasztásában, nem hisz a végrehajtó hatalom és a független állami intézmények megosztásában, ő úgy gondolja, hogy

ő maga az állam, az ő előjoga, hogy egy személyben birtokoljon minden alkotmányos kontroll nélküli hatalmat.

Az MTI tudósítása szerint Orbán olyanokat is mondott, hogy “védeni kell Magyarország szuverenitását, amelyet elsősorban az alkotmányos szervek és intézmények garantálnak”. Nem ma jöttünk le a falvédőről, az ellenzéki magyarok pontosan tudják, hogyha a kormányfő az ország szuverenitásáról beszél, akkor valójában csak a saját hatalmát védi, azt, hogy szuverén és egyedülálló joga legyen kifosztani és rabszolgaszolgasorba hajtani minden magyart.

De nem állt meg itt a miniszterelnök, nemcsak a magyarokat fenyegette meg rákosista tempóban a hozzá hű titkosrendőrséggel, de még az Európai Unióba is beleszállt. Mint hazudta, az országnak szerinte egyre nagyobb befolyása van Közép-Európában, ennek pedig következményei vannak a rivális államokra nézve. A fokozott érdeklődés Orbán szerint azt jelenti, hogy

„tudnunk kell róla, szabályoznunk kell, és ott, ahol kell, el kell hárítanunk azt”.

Hogy miért gondolja úgy a miniszterelnök, hogy legközelebbi gazdasági, politikai és katonai szövetségeseinkkel, az EU-tagállamokkal, valamint a NATO-val versengenie, és nem együttműködnie kell, azt sajnos nem részletezte.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!