Elképesztő szavak hagyták el a száját – a minimális szintet sem sikerült megugornia a miniszternek

Gulyás Gergely // kép Népszava

Keszthelyen tartott lakossági fórumot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Manninger Jenő országgyűlési képviselővel és Nagy Bálint fideszes polgármesterjelölttel a Balaton Színházban.

Nincs is ebben semmi különös, még kampányon kívül is normális egy ilyen esemény, már amennyiben a politikusok normális mederben tudják tartani a gondolataiak és a szavaikat. Gulyásnak azonben nem sikerült megugornia ezt -a politikához egyébként minimálisan szükséges- akadályt. A következőt mondta a hallgatóságnak a ZAOL beszámolója szerint:

“Arról is beszélt, hogy Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, s abban bízik, hogy Nagy Bálinttal szemben is utoljára mernek kiállni. A következő öt év ugyanis olyan fejlődést hozhat, ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött, fogalmazott.”

A szokásos, ha a Fidesz nyer, akkor kánaán, ha veszít akkor pedig az apokalipszis fog eljönni dumát most tegyük is félre, ez már szinte kötelező eleme minden fideszes politikusnak, még ha az időjárásról kérdezik, akkor is. Attól is tekintsünk el, hogy városok sokasága bizonyítja ennek ellenkezőjét (pl. Szeged, Salgótarján, Hajdúdorog, Békéscsaba).

Az ennél sokkal súlyosabb, a Fidesz demokrácia felfogását jól tükröző mondata mellett azonban már nem tudunk elmenni:

abban bízik, hogy Nagy Bálinttal szemben is utoljára mernek kiállni.

Ezek szerint, már az is baj, ha egyáltalán van ellenzék, és a legjobb lenne, ha olyan hangulatot sikerülne teremteni az országban, hogy már ki sem mernek állni a Fidesz jelöltjeivel szemben!

Mi pedig nem szeretnénk olyan országban élni, ahol a rettegés már annyira eluralkodik, hogy csak egy párt és egy vezető létezhet. Ez a tétje az októberi önkormányzati választásnak, hogy a Gulyás félék minél hamarabb kerüljenek a történelem szemétdombjára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!