Tovább titkolózik a kormány – Hónapok óta nem mernek érdemi választ adni!

Fotó: Tóth Gergő - Népszava

Továbbra is nagy a titkolózás a kormány részéről azzal kapcsolatban, hogy hány vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon. Nem mintha ez kifejezetten államtitoknak minősülne, de Orbánék valamiért többszöri megkeresésre sem adtak egyenes és kielégítő választ – közölte a 444.hu.

Jakab Péter jobbikos képviselő már háromszor tette fel ezt a kérdést a kormánynak, de érdemi választ egyszer sem kapott. Először július 22-én kérdezte Varga Mihályt, a felvezetés pedig ez volt:

Két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma. Az idei keret 57 ezres, kétezerrel magasabb, mint a 2018-as adat. Ez a szám feltehetően magasabb, hiszen nincs benne a 37 hiányszakmában elhelyezkedő külföldi munkavállaló, akik külön engedély nélkül is dolgozhatnak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat még a tavalyi, egész évre vonatkozó elemzését sem adta ki.”

A miniszterhez intézett kérdések pedig az alábbiak:

  • Miért titkolják a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egész évre vonatkozó elemzését? Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon?
  • Mennyien érkeztek harmadik országból? Kérem a pontos számok megjelenítését az országok mellett.
  • A külföldi vendégmunkások helyett nem lenne célszerűbb és hasznosabb a magyar munkavállalók itthon tartása, valamint a külföldön munkát vállaló magyarok hazacsábítása?

Végül Jakab kérdésére nem Varga Mihály, hanem az államtitkára küldött “választ” augusztus 6-án, melyben leírja, hogy a kormány továbbra is a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának, de számszerűen nem sikerült meghatároznia, mennyi vendégmunkás van hazánkban.

A jobbikos politikust az államtitkár válasza nem elégítette ki, így újra kérdéssel fordult a minisztériumhoz:

“Miért titkolja a Pénzügyminisztérium, hány vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon?”

Választ ismét Bodó Sándor államtitkár adott, melyben leírta, hogy előző írásbeli kérdésére adott válaszát változatlanul fenntartja.

Jakab Péter azonban nem hagyta annyiban, így szeptember 2-én újra nekifutott a dolognak:

“Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?” címmel megint Vargánál próbálkozott.

“Látva azt, hogy most már másfél hónapja nem sikerült tényszerűen, számokkal alátámasztott módon válaszolnia arra a kérdésre, hogy a bevándorlásellenes kormánypropaganda ellenére hány vendégmunkás dolgozik hazánkban, tisztelettel kérdezem Miniszter Urat: érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

A miniszter és a minisztérium azonban köti az ebet a karóhoz, válaszukban csak annyit írtak, hogy az előző két írásbeli kérdésre adott válaszukat változatlanul fenntartják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!