Ízekre szedte a fiatal képviselőnő a fideszes hazugságokat!

A Momentum színeiben az EP-be került Cseh Katalin nem bírta tovább, és tételesen megcáfolta Facebook bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter brüszseli hazudozásait! A cáfolatot szószerint közöljük:

1. Bármit is mond a miniszer, nem a bevándorlás miatt támadnak, hanem mert a Fidesz leépíti a jogállamiságot, az uniós forrásokat a haverok kapják, az NGO-k és a független média pedig folyamatos támadás alatt áll, miközben ellenzéki jelölteket a hatalom megrendelésére vegzál a rendőrség. Legutóbb éppen múlt héten.

2. Nem a „liberális elit” támadja a Fideszt, hanem az európai politikai szereplők többsége. Az EP a Fideszt is sorai közt tudó, jobboldali Néppárt támogatásával fogadta el a Sargentini jelentést, de az Európai Bizottságot is néppárti politikus vezeti. Mivel a Néppárt az EU legnagyobb pártcsaládja, a tegnapi meghallgatáson is többségben voltak a néppárti miniszterek.

3. Tényszerűen hamis és cinikus állítása a miniszternek, hogy a jogállamiság mindenhol mást jelent. A Magyarország által is aláírt Európai Unióról Szóló Szerződés világosan rögzíti, melyek azok a közös értékek, amelyek megsértése jogállamisági eljárást von maga után. Ezek közé tartozik a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a pluralizmus, de a nemek közötti egyenlőség is.

4. “Törvénytelenül fogadták el a Sargentini-jelentést”, mondta még a miniszter, megismételve a Fidesz kedvenc ám hazug toposzát. A jelentést az Európai Parlament eljárásrendje szerint fogadták el. Ráadásul kétharmaddal.

5. Egyvalamiben egyetértünk Varga Judittal. A hetedik cikkely szerinti eljárás szerintem sem jó megoldás. Sokkal hatékonyabb eszközökre van szükség ugyanis annak érdekében, hogy valóban védelmezni tudjuk a közös értékeinket. Épp ezért lesz szükség az uniós támogatásokat a jogállamiság helyzetéhez kötni.

Ceh Katalin azzal zárja bejegyzését, hogy ha a Trócsányi László is hasonló taktikát követ majd a biztosjelölti meghallgatásán, sok jóra biztosan nem számíthat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!