Így mossák tisztára az Orbán család milliárdjait!

Kép forrása: Facebook

Elképesztő tempóban gyarapodnak az Orbán család cégei: csak a miniszterelnök veje, Tiborcz István már 17 különböző vállalatot birtokol és mindegyik sok százmilliós vagy éppen milliárdos fejlesztéseket hajt végre. Az egyre nagyobbra hízó vagyont pedig egy egyszerű, de hatékony módszerrel takarják el:

Tiborcz cégei alibi bankhiteleket vesznek fel, hogy így mossák tisztára az államtól lenyúlt milliárdokat!

Orbán vejének cégei a Gránit banktól összesen több mint 2,8 milliárdos kölcsönt kaptak, míg a Takarékbank 4 milliárdos hitellel segíti őket. Az Orbán család érdekeltségei persze megtehetnék, hogy egyszerűen csak úgy zsebből fizetik a különböző fejlesztéseket és beruházásokat, hiszen sok ezermilliárd forint pihen a különböző titkolt bankszámlákon. Ebben az esetben azonban bárki feltehetné a kérdést: honnan van Orbánéknak ennyi pénzük? Azért kell felvenni a kölcsönöket, hogy a kíváncsi kérdésekre azt felelhessék: mindezt bankhitelből finanszírozták.

Ennek a trükknek a neve pénzmosás.

Így lesz a titkos számlákon pihenő államtól lopott százmilliárdokból Orbánék számára legális magánvagyon. A többségük ingatlan formájában kerül a tulajdonukba, mivel Tiborcz cégei egy kivételével mind ingatlanvásárlással és értékesítéssel foglalkoznak. A hvg.hu információi szerint a Tiborcz érderkeltségébe tartozó BDPST cégcsoport megvett egy palotaszintet az Andrássy úton, ahol egy 480 négyzetméteres luxuslakást alakítottak ki 8 szobával, 4 fürdőszobával, ujjlenyomatos beléptető rendszerrel. Ezen kívül a Dorottya-projekt keretében megépítik a Vörösmarty tér első ötcsillagos szállodáját, a Szabadság téri 5631 négyzetméteres Adria-palota jelentős részét ugyancsak fejlesztik, ahol irodák, üzlethelyiségek és lakások lesznek. Szintén a BDPST projektje az Andrássy úti 1509 négyzetméteres Weiss-villa átalakítása butikhotellé és kávézóvá, a csaknem 3 ezer négyzetméteres turai kastélyban pedig rendezvényhelyszínt és szállodát alakítanak majd ki.

Orbánék milliárdos vagyona tehát itt van a szemünk előtt!

Ha pedig egyszer Orbán és rendszere megbukik, a bankhiteles magyarázat az elszámoltatás kivédésére is jól jöhet. Hisz mondhatják, hogy a banktól kapott kölcsönöket a cégek működtetéséből fizették vissza. Szóval nincs itt semmi visszaadni való lenyúlt pénz…

Mi pedig a felújított turai kastélyszállót nézve megköszönhetjük, hogy Tiborczék egy mostani közleménye szerint „az épület és a kastélypark nyílt napokon látogatható lesz a nagyközönség számára is.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!