Kíméletlenül helyretették a Dobrev Klárát szexista módon gyalázó Orbánt

Vágó Istvánnál betelt a pohár, üzent a miniszterelnöknek.

A Fidesz egyik leggusztustalanabb retorikai húzása az utóbbi időben, hogy következetesen Gyurcsánynénak vagy Gyurcsány Ferencnének szólítják Dobrev Klárát, az Európai Parlament törvényesen megválasztott képviselőjét. Aki bár kétségkívül a DK elnökének, Gyurcsány Ferencnek a felesége, de civilizáltabb kultúrákban talán illik már a 21. században többnek tekinteni az ember feleségét puszta oldalbordánál.

Nem úgy Orbán Viktornál és szélsőségesen nőellenes szektás közösségénél, akik előszeretettel megtagadják Dobrev Klárától az önállóságát és függetlenségét. Az ő olvasatukban a DK EP-képviselője nem lehet több egy szimpla feleségnél, csak ahhoz képest határozhatja meg önmagát, hogy milyen viszonyban áll férjurával. Az orbáni világban nem léteznek önálló nők, nem is véletlen, hogy a Fidesz holdudvarában csak azok a nők juthattak előre, akik gátlástalanul és totálisan önalávető módon mindenben kiszolgálták a miniszterelnök aktuális hatalmi érdekeit.

Persze Dobrev Klárát nem pusztán nőgyűlölő mivoltuk miatt nem hajlandók a nevén nevezni. Orbán Viktor nyilván pontosan felmérte, hogy a DK EP-képviselője – és ellenzéki nőtársai, pl. Kunhalmi Ágnes vagy Szél Bernadett, akik szintén rendre megkapják a nemi megbélyegzéseket – potenciálisan milyen veszélyeket rejthetnek magukban a hatalmára nézve. Dobrevet azért is szólítják Gyurcsány feleségének, mert ezzel próbálják “összegyurcsányozni”, vagyis vele szemben is felkelteni azokat az ellenérzéseket, melyeket a társadalom egy része a DK elnökével szemben táplál.

Ha Dobrev nem lehet Dobrev, hanem csak Gyurcsány Ferenc felesége (vagy bábja), úgy nem létezhet a vele szembeni szimpátia sem, csakis a Gyurcsány Ferenccel szemben táplált antipátia.

Hogy ez a hozzáállás mennyire sikeres, az egyelőre kétséges, de kétségkívül ez jelenleg Orbán Viktor megoldása a Dobrev-problémára.

Vágó István, a DK képviselőjelöltje Facebook-oldalán nemrégiben szintén megszólalt a témában. Vágó a brit parlament egy emlékezetes momentumával próbálta demonstrálni, hogy a Dobrevvel szembeni fideszes gyakorlat milyen szinten lealacsonyító és embertelen. A képviselő egy videót is megosztott, melyben a jelenleg regnáló Boris Johnsont helyretették, amiért egyik női képviselőtársát csak a férje nevével volt hajlandó megnevezni a brit parlamentben. A brit alsóház elnöke válaszként durván kiosztotta Johnsont szexista magatartása miatt.

A posztot és a videót itt megtekinthetik:

Apropó "Gyurcsányné": Boris Johnson a parlamentben egyik hölgy képviselőtársát a férje nevével illette. John Bercow, a brit alsóház elnöke vehemensen rendreutasítja Johnsont: nemcsak bunkó, de szexista megnyilvánulás is ez, hiszen a hölgynek van saját neve…Hosszú még az út, amíg európai normák érvényesülhetnek a hazai belpolitikai viszonyokban.

Közzétette: Vágó István – 2019. szeptember 15., vasárnap

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!