Elképesztő az igazság: kiderült miért vitték csődbe a forintot, tönkretéve az embereket

Orbán és Matolcsy MTI Fotó: Beliczay László

Az elmúlt időszakban szinte naponta jelentek meg a hírek, hogy történelmi mélyponton van a forint árfolyama. Napról-napra mélyebbre süllyedt a forint értéke, megdrágítva ezzel mindent, amit külföldről hozunk az országba, nem beszélve sok család nyaralásáról, aminek keresztbe tettek.

Most azonban lebuktak Orbánék, és kiderült az igazság, miért is értéktelenedett el ennyire a fizetőeszközünk. Ne gondoljanak semmilyen hatalmas globális összeesküvésre, begyűrűző gazdasági hatásokra,

egyszerűen csak Orbán és Matolcsy húz gigantikus hasznot belőle!

Ugyanis, a kormány és az EU megállapodása szerint, az elmúlt öt hét alatt 1,48 milliárd eurónyi támogatási forrás ömlött be a magyar költségvetésbe, a kifizetések pedig szeptembertől kezdtek igazán meglódulni. És itt jön a csavar: a kormány az EU-val euróban állapodott meg, míg a magyar támogatási szerződéseket forintban kötötte meg!!!

Tehát, ha nő az euró árfolyama, akkor azt forintra váltva a kifizetések után a különbözet az államnál marad! Ha durván számolunk 10 forintos árfolyam növekedéssel, akkor

14-15 milliárdos nyereséget tudott elérni a tranzakción a kormány!

Mindez, ott marad az MNB-ben Matolcsynál, aki majd vesz belőle megint szobrot, meg szőnyeget, meg kiad egy újabb könyvet az agyament gazdaságpolitikájáról. Emlékezzünk, nem először teszik meg ezt az emberekkel, hogy manipulálva az árfolyamat, húznak ki a zsebükből rengeteg pénzt.

Ugyanezt tették a devizahitelesekkel,

amikor a forintosításkor nem a felvételi, hanem az aktuális árfolyamon számoltak, tönkretéve nem egy családot.

Hányszor hagyjuk még nekik eljátszani ugyanezt a trükköt???

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!