Ukrán nyugdíjasoknak osztogatja a rezsiutalványt a Fidesz, már most készül a következő választásra?

Vadai Ágnes kérdezte az EMMI-miniszterét arról, hogy az ukrán nyugdíjasok is kapnak-e rezsiutalványt majd a magyar államtól, a magyar költségvetés terhére.

A képviselőnő ezekkel a kérdésekkel fordult a tárcavezetőhöz:

  •  “Jár-e a rezsiutalvány annak az ukrán állampolgárnak, aki az 1963-as egyezmény szerint magyar nyugdíjra jogosult?”
  • “Amennyiben igen, vizsgálják-e, hogy a kedvezményezettek megfelelnek-e az 1963-as egyezmény feltételeinek, különös tekintettel az életvitelszerű magyarországi tartózkodásra és a valóban létező lakóhelyre?”
  • “Mit kezd az amúgy nem névre szóló utalvánnyal az az ukrán állampolgár, aki valójában nem lakik itt, Magyarországon kiegyenlítendő gáz- és villanyszámlája sincs?”
  • “Mennyibe kerül ez az ukrán nyugdíjasoknak szánt különjuttatás a magyar költségvetésnek?”

Vadai felhívta a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány képtelen volt megszüntetni az elmúlt 9 évben azt az 1963-as egyezményt, mely még mindig hatályos. Ráadásul közismert tény, hogy “főleg az utóbbi időben, rengeteg visszaélés történt ezen a téren: ukrán állampolgárok Magyarországon létesített fiktív lakcímmel és Ukrajnában beszerzett hamis jövedelemigazolással olykor havi háromszázezer forintot vesznek föl nyugdíj címén” – közölte a 24.hu.

Hozzátette továbbá, hogy ezek miatt a visszaélések miatt sok esetben nemcsak nyomozás folyik, hanem már büntetőeljárás is indult.

Rétvári Bence államtitkár a kérdés megválaszolása helyett inkább a szokásos fideszes stílust vette elő, így gyurcsányozott és bajnaizott, felsorolta, hogy miket vett el a baloldal a nyugdíjasoktól míg hatalmon voltak, míg ők ellenben csak adtak. Az államtitkár hozzátette, hogy ne kérjék tőlük számon azt, hogy még nem helyezték hatályon kívül ezt a régi egyezményt, hisz azt már a szocialista kormány is visszavonhatta volna annak idején.

Azonban Rétvári már nem említette válaszában, hogy 2009-ben a Bajnai-kormány előkészítette az egyezmény felmondását,

azt azonban fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Fidesz-kormány nagyvonalúan támogatja a kárpátaljai magyarokat, aki ellen Vadai csak hangulatot akar kelteni.

Végül válaszából ki lehetett olvasni azt is, hogy nyugdíjat csak az kap, aki megfelel az egyezmény feltételeinek,

így ők rezsiutalványra is jogosultak!

Érdemi választ sajnos arra nem adott, hogy mindez mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek, vagy, hogy ezt szigorúan ellenőrzi-e valaki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!