Súlyosbodott Orbán állapota – egyre nagyobb lehet a baj

Nehéz lenne legalábbis mással magyarázni, hogy miért azonosítaná magát egy épelméjű ember Jézus Krisztussal.

Márpedig Orbán ezt tette a 444 beszámolója szerint. A kormányfő a parlamentben a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán Jézus hegyi beszédét megidézve úgy fogalmazott:

“Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja: Magyarország a hegyen épült város, és köztudott, hogy azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk.”

Jézus a hegyen épült városról talán leghíresebb beszédében tett említést, a várossal apostolaira utalt, akiknek küldetése szerinte, hogy vezessék a világot. Azzal, hogy Orbán Magyarországot hozzájuk hasonlította, magát lényegében Jézus Krisztussal egyenlővé téve azt üzente, hogy ugyanúgy ahogy Jézus tanítványainak a feladata, hogy elterjesszék igéit a világnak, és megváltsák az emberiséget,

Orbán “tanítványainak”, akik maga az ország, pedig az a dolga, hogy az ő tanításait terjesszék a világon.

Ami minden bizonnyal a “keresztény szabadság”, mely az utóbbi időben a kormányfő kedvenc kifejezése saját elnyomó hatalma pozitív retusálására. Persze bármit is hazudozzon hatalmi tébolyában, mi tudjuk, hogy ő se nem Jézus Krisztus, rendszere pedig nem “keresztény szabadság”, hanem a magyarok elnyomásának egy újabb szégyenteljes epizódja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!