Kampányolásra használják a legrászorultabbakat – zsarolás vagy önkéntes munka van a háttérben?

Polics József, Komló jelenlegi polgármestere

A komlói kampányban Ferenczy Tamás az ellenzék közös polgármester-jelöltje vette észre, hogy közmunkások hordják ki a Fidesz szórólapjait!

Az RTL Híradónak Ferenczy úgy nyilatkozott, hogy a közmunkások mondták el neki, hogy szeptember 30-án le fog járni a szerződésük, és bizony szeretnék, ha azt meghosszabbítanák! Az újrainduló fideszes polgármester, Polics József viszont azt nyilatkozta, hogy a közmunkások szabadidejükben segítettek, ahogy a többi aktivistájuk.

Van ezzel egy nagy probléma. Ha a közmunkások, önkormányzati utasításra, munkaidejükben vitték volna a szórólapokat, akkor az büntetőjogi kategória lenne. Jelen állás szerint nem ez történt.

Az sem jobb egy fokkal sem, mert ugyanannyira büntethető, ha ugyan szabadidejükben, de munkáltatói nyomásra tették mindezt, mert az bizony súrolja a zsarolás kategóriáját.

A legrosszabb változat a társadalom szempontjából,

ha az emberek már ott tartanak, hogy a napi megélhetés miatt, már önként ajánlkoznak fel a hatalomnak,

ha már önmaguktól tudják, mi az elvárás velük szemben. Így működik a médiában az öncenzúra, és így működik a közmunkásoknál a polgármesternek való megfelelés keresése. Egy közmunkás, főképp ha alacsony iskolai végzettséggel rendelkezik, megrémíthető azzal, hogy bizony, ha más lesz a polgármester, neki nem lesz munkája. Egy valami biztos, ez így

etikusnak semmiképpen nem mondható!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!