Fideszes képviselőre csapott le a rendőrség – Orbán sem tudja kihúzni a csávából?

Kép: simonkagyorgy.hu

Zár alá vette a hatóság a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt vád alá helyezett Simonka György fideszes országgyűlési képviselő otthonát. Jelenleg az is kérdéses, hogy az újkígyósi ház az övé-e, vagy nem.

Ugyanis, bár Simonka nem tulajdonosa a háznak, mégis ott laknak életvitelszerűen a feleségével, hivatalosan az unokahúgáé az épület, ő pedig csak visszabérli tőle. Úgy látszik,

a rendőrség nem vette be ezt a maszlagot!

Simonka egyébként a Fidesz legnagyobb botrányhőse, mert agrárvállalkozása csődbemenetele óta szinte semmilyen vagyonnal nem rendelkezik, fizetésének jó részét pedig elviszi a vele szemben fennálló végrehajtás. Ennek ellenére igen nagy lábon él, 15 milliós autóval mászkál, kint volt 2016-ban a franciaországi foci EB-n, és fenntartja a 160 négyzetméteres házat.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, mert a gyanújuk szerint az EU-s támogatásokból finanszírozott pályázatoknál, a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak

a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben.

A Simonka által okozott vagyoni kár a becslések szerint több mint 1,4 milliárd forint. Az országgyűlés kiadta Simonka mentelmi jogát, a ház záralá vétele is ennek a nyomozásnak a része lehet. Úgy tűnik, bár Orbán még nemrégen fotózkodott vele, levette róla a kezét és nem védi tovább.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!