Orbán egyik legnagyobb hazugsága – 10 éve átvernek mindenkit!

Sokan emlékeznek még talán arra az időszakra, amikor Magyarországon is, mint megannyi más demokratikusan működő országban, tartottak vitát a politikusok (az első miniszterelnöki vitát 1994-ben rendezték meg idehaza). Korábban már beszámoltunk arról, hogy Tarlós mily módon bújt ki az összes főpolgármesteri vita alól az elmúlt években, most pedig felidézzük az utolsó miniszterelnöki vita egyik fontos momentumát.

2006-ban Orbán Viktor a Fidesz elnöke szállt vitába Gyurcsány Ferenccel, az MSZP akkori elnökével. A politikaszakértők egyöntetű véleménye szerint, Orbán jócskán alulmaradt ebben az élő vitában. Gyurcsány akkor keményen kiosztotta, rávilágított a Fidesz hazugságaira, melyekre Orbán köpni nyelni nem tudott.

Azonban volt egy akkor elhangzott mondat, mely sokaknak szimpatikusan csenghetett Orbán szájából:

Azt mondta, ha hatalomra kerülnek, bevezetik a 14. havi nyugdíjat.

Az akkori választást a Fidesz nem nyerte meg, így újból az MSZP került kormányzásra. Mozgalmas négy év elé nézett a kormánypárt, mivel volt gazdasági világválság, öszödi beszéd, miniszterelnök csere. Mindezeket kihasználva a Fidesz megerősödött, folyamatosan támadták az MSZP-t, és fűt-fát ígértek a választópolgároknak.

A 2010-es választás előtt azonban elmaradt a miniszterelnöki vita, mivel Orbán jól tudta, megszerzett előnyét a vita során könnyen elveszthetné, hisz megint alulmaradna és megszégyenülve kullogna ki a stúdióból. Akkori kampányában a Fidesz a legnagyobb hangsúlyt Gyurcsány elhíresült öszödi beszédére fektette, de felemlegették azt is, amit azóta is rendre harsognak a fideszesek, hogy

Gyurcsány elvette a nyugdíjasok 13. havi nyugdíját!

Tény, hogy megszűnt ez a plusz juttatása a nyugdíjasoknak, de az azonban hazugság, hogy mindezt Gyurcsány vette el!

A gazdasági világválság következményeként, Magyarország 2009-ben kénytelen volt átalakítani a nyugdíjrendszert, így a parlament megszavazta a törvényt, a miniszterelnök pedig már Bajnai Gordon volt. Így ez a karaktergyilkos állítás, melyet a fideszesek előszeretettel használnak, csupán egy átalakított, személyre szabott hazugság.

Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy 2010 óta a Fidesz kormányozza az országot, többnyire úgy, hogy kétharmados többségben bármit megtehetnek.

Így ha igazak lennének azok az állítások, hogy Magyarország gazdasága az egyik legdinamikusabb az Európai Unióban, akkor felvetődik a kérdés, miért nem adta vissza az Orbán-kormány a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasoknak?!

Valamint azt is kérdezhetnénk, hol marad Orbán 2006-os ígérete, mikor azt mondta, ők bevezetik majd a 14. havi nyugdíjat is!?

Az Orbán-kormány pedig még a hazugság mellett sikeresen meglopja a nyugdíjasokat is. Mint arról korábban bővebben írtunk, a szicialistáknak volt egy bevált rendszere: ha jól ment a dolgozóknak, akkor jól ment a nyugdíjasoknak is! A Bajnai-kormány ezt még a legnagyobb válságban is jól alkalmazta, ám az Orbán-kormány 2010-ben megszüntette a rendszert, és azóta csak alamizsnát dob a nyugdíjasoknak.

Így pedig Orbánék, éves szinten 90 ezer forintot vesznek ki a nyugdíjasok zsebéből!

Tehát minden csak hazugság! Megtévesztik a választópolgárokat, megvásárolják a szavazatukat egy jól időzített utalvánnyal, miközben semmi mással nem törődnek csak azzal, hogy hogyan lopjanak ki még több pénzt az emberek zsebéből!

A 2006-os miniszterelnöki vita rövidített válogatása:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!