Hihetetlen, mit mondott Rétvári, amikor a tanár hiányról kérdezték – azt hittük, ezen már túlléptek !

Rétvári Bence // kép: Népszava

Rétvári Bence államtitkárnak sikerült egy nem túl bonyolult kérdésre úgy válaszolnia, hogy abból ne lehessen megtudni semmilyen lényeges információt a kérdéssel kapcsolatban. Hohn Krisztina, az LMP parlamenti képviselője kérdezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy “hány tanár hiányzik országosan a rendszerből“.

A kérdés megválaszolásához elég lenne valószínűleg elővenni egy nyilvántartást, ami alapján lehetne adni egy egész pontos számot,

de természetesen a fideszes valóságban nem így működnek a dolgok.

A minisztériumnak feltett kérdésre Rétvári Bence válaszolt, csak épp a válaszában nem esett szó arról, hogy hány tanár hiányzik országosan a rendszerből.

Rétvári ugyanis a várt válasz helyett, egy nem túl fondorlatos csellel, elkezdett Gyurcsányozni.

Szerinte a volt miniszterelnök kormányzásának idején, több ezer pedagógus került utcára.

És hogy jön ide Gyurcsány Ferenc, aki több mint 10 évvel ezelőtt volt Magyarország miniszterelnöke? Na, erre a válaszra se kapunk választ, de legalább megtudtuk, milyen volt a helyzet fideszes szemmel egy évtizeddel ezelőtt.

A fideszes államtitkár azzal folytatta a “válaszadást”, hogy Gyurcsányékkal szemben az Orbán-kormány 2010 óta évről évre több pénzt fektet az oktatásba, és “már az iskolaigazgatók béremelésének előkészítésén is dolgozik”.

Természetesen nem várható el egy 9 és fél éve hatalmon lévő kormánytól, hogy számon kérjék rajtuk teljesítményüket, vagy, hogy megkérdezzék tőlük, mi a helyzet a hiányzó tanárokkal.

Ők erőteljesen mutogatnak a múltba, hogy mi történt 10-15 évvel korábban, és ez a választóiknak úgy látszik elegendő.

Az iskolaigazgatókra visszatérve pedig az a legújabb trend, hogy a szülőket és a tanári kart kikerülve, egyenesen a központból nevezik ki őket, minden jel szerint politikai hűség alapján.

Rétvári szerint amúgy “az oktatáshoz szükséges személyi feltételek minden iskolában biztosítottak”. Valamint szerinte az is teljesen normális, hogy a közalkalmazotti állásportálon hónapok óta hemzsegnek a tanári álláshirdetések, ahol bármely szakos pedagógusokat keresnek, mert az államtitkár logikája szerint nyáron váltanak munkahelyet a tanárok, így szeptemberben, a tanévkezdés után egy csomó iskola pedagógusokat keres – közölte a hvg.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!