Gyáva fideszes, de azért udvarol a náciknak

Érdekes fotót osztott meg a Németh Szilárd, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak fogadalomtételéről. A képen az látható, hogy négy hallgató mereven előre feltartott jobb karral áll az egyetemi díszjogar előtt. Bár a fideszes államtitkár Hagyomány és Modernség poszttal osztotta meg a fotót, az elkapott pillanat egyértelműen hasonlít egy ocsmány korszak köszönéséhez.

A kép a náci karlendítést idézi és Németh Szilárd ezt pontosan tudta, amikor posztolta.

A nyilvánvaló provokációt sokan észrevették és lett is belőle felzúdulás a kommentelők között. Olyannyira, hogy még az egyetem is reagált. A Népszava megkeresésére ezt írták: „Tanévnyitónknak minden évben fontos része a hallgatói fogadalomtétel, amelynek során az egyetemi karok egy-egy képviselője az egyetemi jogarra helyezett kézzel mondja el fogadalmát (…) A NKE tanévnyitóján készült fotó a fogadalomtétel egy pillanatát örökíti meg. Az Ön által említett kép egy olyan pillanatot rögzít, amikor a kezek nem értek a jogarhoz, de egyértelműen látszik rajta az is, hogy a jogar felé kinyújtott karok szimbolikusan az egyetemhez tartozást fejezik ki.”

Az egyetem magyarázata abszolút logikus, hisz valóban egy elkapott pillanatról van szó és az sem feltételezhető, hogy a fiatal hallgatóknak náci gondolataik lettek volna. Ugyanez azonban már nem mondható el Németh Sziládról, aki nem véletlenül tette ki pont ezt a képet.

kozszolgalati esku
Forrás: Németh Szilárd Facebook oldal

A fideszes politikus pontosan tudta, mire hasonlít ez a jelenet. Úgy udvarolt vele a náciknak, hogy tudta: meg tudja majd magyarázni.

Ennek a képnek köszönhetően tehát két dolgot tudtunk meg Németh Szilárdról: azt, hogy szeretne imponálni a náciknak és hogy egy gyáva fickó. Tipikus fideszes.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!