Teljes szakmai alkalmatlanság: milliárdos dokumentációk tűnhettek el a Magyar Fejlesztési Központből

A nulláról kénytelen újrászervezni az adminisztrációját a kormány által 2014-ben létrehozott Magyar Fejlesztési Központ (MFK), miután július közepén egy hackertámadás a teljes szerverparkját megsemmisítette – értesült egy forrásból a 168 Óra.

Mindent elárul az egész eseményről, hogy

a támadás az igen fejlett Észak-Koreából érkezett, és mindennek tényét a Magyar Rögbi Szövetségből erősítették meg!

Az MFK feladata azoknak a nyílt pályázatoknak a figyelése, amelyeket egy központi keretből, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok terhére, az EU minden tagállama számára írnak ki. Az MFK ad tájékoztatást az államigazgatási, önkormányzati, vállalati és civil szektor részére az elérhető forrásokról és a pályázati feltételekről. Így szinte biztos, hogy

milliárdos tételű támogatások teljes dokumentációja semmisült meg.

Az MFK-nak saját szerverparkja van – illetve volt –, amelyen a teljes hivatali dokumentációt, szerződéseket, számlákat, vállalati szoftvereket, lényegében a tevékenységéhez kapcsolódó összes digitális adatát tárolta. Normál esetben, készülnek biztonsági mentések, fontos adatokról nem is egy mentés létezik, amelyek fizikailag is több helyszínen vannak (gondoljanak csak egy tűzesetre), illetve a legfontosabbakról ilyen esetekben off-line, azaz az internettől teljesen leválasztott mentéssel is kell rendelkezni!

Azt, hogy miként keveredik a nonszensz történetbe a rögbi szövetség, és a MFK igazgatója éppen hol sétálgat, miközben minden odaveszett, olvassák el a 168 Órában!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!