Orbán felköpött és aláállt – Saját korábbi mondatai kísértik a forintválság kapcsán

Drámai helyzet alakult ki a forint árfolyamában. Az elmúlt időszakban újabb és újabb negatív rekordokat lépett át, most pedig sikerül még tovább gyengülnie. Kedd estére a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben tovább gyengül az így is negatív rekordon álló forint, így az euró már 331,44 forint volt az esti órákban – közölte az atv.hu.

(A svájci frank árfolyama 302,92 forintra, a dollár 300,30 forintra emelkedett.)

Így sikerült minden tekintetben átlépni a lélektani határt, amit a Fidesz még ellenzékiként akkor húzott meg 2009-ben, amikor átléptük a 300 forintos euróárfolyamot.

Navracsics Tibor akkori Fidesz-frakcióvezető az akkori helyzetről azt mondta, hogy a lélektani határ átlépéséért “a kormány a felelős, a helyzetre megoldást pedig csak az új választások kiírása kínál”.

De Orbán már korábban is erőteljesen kritizálta az akkori vezetést, 2008-ban, mikor még csak 274 forintba került egy euró, azt mondta: “A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani”. Majd úgy folytatta –

“A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”

Ma már azonban csak álom a 274 forintos euró árfolyam, de mindenesetre egyet kell értenem Orbán kijelentésével, az egyetlen megoldást én is a miniszterelnök-cserében látom.

Ha pedig még jobban visszatekintünk, akkor Orbán már 2004-ben azt mondta a gyengülő forintról, hogy

“a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak”

– az idézeteket a 168ora.hu gyűjtötte össze.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!