Megfutamodtak a népharag elől – Elvetették a kegyeletsértő tervet

Forrás: MTI/Kovács Attila

Múlt pénteken röppent fel a hír, hogy a Nemzeti Örökség Intézete elképesztő ötlete nyomán, futóútvonalakat jelölnének ki a Fiumei úti sírkert területén. A cél az lett volna szerintük, hogy a fákkal borított emlékhelyet szorosabban bekapcsolják a főváros zsongó vérkeringésébe.

Az ötlet azonban rendkívül sok embert felháborított, többen kegyeletsértőnek találták,

így mivel ez nem vetett jó fényt a kormányra így az őszi önkormányzati választás előtt, a Nemzeti Örökség Intézet végül visszatáncolt és elvetette az ötletet.

Közölték, hogy a téma megosztó jellege miatt elállnak a Fiumei úti sírkertbe tervezett futókörök kijelölésétől. Korábban pedig még úgy nyilatkoztak, hogy “a Fiumei úti sírkert több mint temető, kapui nyitva állnak mindazok előtt, akik a sírkertben szeretnének futni, sétálni”.

A futópályát most szombaton avatták volna fel, az eseményen részt vett volna Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója mellett a projekt fővédnöke, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Rakonczay Gábor ultramaratonista is – közölte a 444.hu.

Afelől pedig kétségünk se legyen, hogy a választás után, ha a Fidesz toronymagasan nyerne országszerte, akkor nem állna elő a kormány egy újabb hajmeresztő, esetenként kegyeletsértő ötlettel.

Nekik, mint már bebizonyították, nem az emberek számítanak, csak látszat intézkedéseket hoznak azért, hogy továbbra is a kezükben legyen a hatalom és a pénz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!