Ne vegye fel ezt a számot! – gusztustalan új módszerrel támadnak Orbánék

Szintet lépni látszik a kormánypropaganda.

A 444 számolt be róla, hogy az elmúlt hónapokban egy olvasójukat állítólag havonta többször felhívta egy Amygdala nevű közvélemény-kutató cég, hogy felmérést végezzen. A cég úgy állította be magát, mint bármelyik másik közvélemény-kutató, a portál olvasójának elsőre nem is tűnt fel semmi. A kérdezősködés akkor kezdett gyanússá válni, amikor észrevette, hogy mialatt az ellenzék jelöltjeiről folyton gyalázkodó állításokat fogalmaznak meg a kérdéseikben, a kormánypártiakról csak pozitív felvetéseik vannak. Olyanokat “kérdeztek”, mint hogy

  • „Ön inkább támogatja, vagy inkább nem támogatja, hogy Balatonalmádiba migránsokat telepítsenek?”
  • „Akkor is szavazna-e Péterffy Attilára (az ellenzék pécsi jelöltje – a szerk.), ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?”
  • “Mit szólna hozzá, ha Karácsony Gergely emelné az üzemanyagárakat és bevándorlóknak ajánlaná fel az üresen álló budapesti lakásokat?”

A cég időközben új célpontokat is talált magának, pl. Wittinghof Tamás budaörsi és Gémesi György gödöllői polgármestert. Gémesi esetében jókorát bakiztak, az Amygdala ugyanis magát a politikust is betalálta a kérdésnek álcázott propagandájával. A polgármester erről saját Facebook-oldalán is beszámolt.

Nagyon fontos lett Gödöllő " valakiknek" hiszen ebben az esztendőben harmadszor bonyolítanak " közvélemény kutatást "…

Közzétette: Gémesi György – 2019. augusztus 26., hétfő

 

Miután az RTL Híradója is beszámolt az esetről, az Amygdala – bizonyára, hogy elfedje könnyen megjegyezhető nevét – váratlanul átnevezte magát a sokkal kevésbé gyanús, és tiszteletet parancsoló Magyar Társadalomkutató Intézet névre. Az RTL megkérdezte az ügyről Kósa Lajost, a Fidesz önkormányzati kampányfőnökét, aki azt válaszolta, hogy nekik semmi közük az egészhez, ők nem rendeltek semmilyen szolgáltatást az érintett cégtől. Az Amygdalát is megkérdezték, ők üzleti titokra hivatkozva hárították a megkeresésüket.

Mindegy is ugyanakkor, hogy válaszoltak-e, vagy sem, ne legyenek kétségeink:

ez nem lehet más, mint Orbánék újabb trükkös kísérlete az ellenzék jelöltjeinek lejáratására.

Ha bárkit felhívnak ettől a cégtől, ne legyen rest azonnal rájuk csapni a telefont!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!