Lehülyézte Vargát az MNB vezér – már nem tudják leplezni a konfliktust

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter közötti kölcsönös ellenszenvről gyakran hallani kormányzati folyosókon suttogást, de ez eddig nem kapott nagy visszhangot. Alapvetően nem jellemző a Fideszre, hogy a csúcsvezetők egymásnak üzengetnének, vagy nyilvánosan kritikákat fogalmaznának meg a másikkal szemben.

A Matolcsy és Varga közötti versengésben azonban úgy látszik, Matolcsynál teljesen elszakadt a cérna, a tesztoszteron átszakított minden gátat, és egy erősen személyeskedő publicisztikának nehezen nevezhető vagdalkózást jelentetett meg a Növekedés.hu portálon, ami ezidáig teljesen szokatlan volt a Fideszes vezetők részéről

“Varga Mihály pénzügyminiszter az idei Közgazdász Vándorgyűlésen szombaton három kihegyezett állítással hívta fel magára a figyelmet. Bár ne tette volna.

– csap oda rögtön Matolcsy Vargának olyat, hogy Varga még most is a szemét dörzsölgeti, jól olvasta-e a sorokat! Aztán tömören, fájóan hasító mondatokkal, számonkéri,

gyakorlatilag lehülyézi a pénügyminisztert

a fenéken található piros pöttyök tudora. Az egész írásból sugárzik a sértődöttség, a felhaborodás és a visszafogott düh. Majd a végén, leereszkedően a Talmudból idézve ad atyai jótanácsot Vargának az MNB vezér:

“Vigyázz a gondolataidra, mert szavak lesznek belőlük, vigyázz a szavakra, mert tettek lesznek belőlük, vigyázz a tetteidre, mert a személyiséged lép elő belőlük és vigyázz az egyéniségedre, mert a sorsod lesz belőle.”

Kár, hogy csak mondja, de magára nem gondol e sorok leírásakor, pedig az ő személyisége már régen kilépett elénk. Kár, hogy még mindig itt van.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!