Miszlikbe aprították Orbán hazugságait – több migránst engedett be, mint bárki az EU-ban

A magyar munkaerőpiacról az amerikai Wall Street Journal készített riportot.

A cikkben arról írnak, hogy bár Orbán Viktor és a Fidesz látszólag a leghangosabb ellenzői a bevándorlásnak, szavakban néha még odáig is elmennek, hogy “etnikai homogenitásról” és a “népességcsere elkerüléséről” szónokolnak,

a külföldi munkavállalással kapcsolatos politikájuk mára az egyik legliberálisabb szabályozássá vált az Unióban.

Ennek köszönhetően már 2017 és 2018 között is 43 százalékkal nőtt a munkavállalási engedéllyel rendelkező külföldiek száma (ez akkor nagyjából 50 ezer főt jelenthetett), az új szabályozásnak köszönhetően azóta ez a szám azonban még ennek is a sokszorosára nőhetett (pontos idei adatok még nincsenek). Hogy azért legyen valami elképzelésünk arról, milyen nagyságrendekről lehet szó, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének volt főtitkára, Dávid Ferenc elmondta, mára nagyjából 150 és 200 ezer főről beszélhetünk. A munkavállalók többsége egyébként Ukrajnából, Indiából, Mongóliából és Vietnámból érkezett.

A lap megjegyzi: Orbán azért folytathat kettős kommunikációt, mert mialatt politikai tőkét kíván kovácsolni az idegenellenességből, az országban egyre súlyosabb problémát jelentő munkaerőhiányt bevándorlással próbálja orvosolni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!