Futópályát csinál a temetőben a Fidesz! A fővárosban ebbe belebukhatnak!

Fotó: Tóth Gergő / Népszava

Nemsokára lihegve kocogó emberek kerülgethetik majd a zokogó hozzátartozókat a Fiumei úti sírkertben. A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) ugyanis úgy döntött, hogy futóútvonalakat jelöl ki a temető területén! Nem tudni, hogy pontosan kinek az agyából pattant ki, hogy a gyászoló és halottaikra emlékező emberek között futópályát alakítsanak ki, de azt a döntéshozók is érezhetik, hogy ez az intézkedés sokaknál kiveri a biztosítékot. Ezért aztán

már a döntés bejelentésekor beindult a szánalmas magyarázkodás.

A fideszes kommunikációs emberek érezhetően minden mondvacsinált érvet bevetettek, hogy megindokolják a megmagyarázhatatlant. Olyanokat hoztak fel például, hogy a nemzeti emlékhelyet „szorosabban bekapcsolják a főváros vérkeringésébe”, de azt is siettek hozzátenni, hogy hasonlóra nemzetközi példák is vannak. A legszebb azonban mégis az, hogy szerintük

a temetői futópálya azért kell, mert „nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet.”

A döntéshozók úgy vélik, a Fiumei úti sírkertbe „sokan nem kegyeleti célból látogatnak, hanem kikapcsolódni a parkos-fás környezetbe vagy sportolni, hiszen az európai nagyvárosok temetőihez hasonlóan a Fiumei úti sírkertben is sokan futnak rendszeresen.”
Remek ez a fideszes intézet érvelés, ugye? Vannak páran, akik tesznek a gyászolók érzéseire és futnak a temetőben?

Nosza, a Fidesz rendszert csinál a suttyóságból!

A futópályákat szeptember 14-én szombaton adják át . És még meg is magyarázzák, hogy szerintük ők egyáltalán nem bunkók, mert ezt írják: „A NÖRI nem tartja kegyeletsértőnek a sírkertben futást, sőt, a futókörök átadásával lehetőséget biztosít arra, hogy kijelölt útvonalon, a mosdóhasználat és egyéb szolgáltatások biztosításával futhassanak a sportolni vágyók. A műemléki falak mentén egy kör hossza éppen három kilométer, szintkülönbség nélkül, részben aszfalt, részben terep úton”.

Ugye feltűnt, hogy a döntés magyarázatában végig a futók érdekeit emlegetik, miközben a gyászolókról egy szó sem esik? Pedig talán érdemes lenne belegondolni, mit érezhet az, aki elhunyt hozzátartozóját gyászolja, miközben körülötte lihegő emberek kocognak. Joggal vetődhet fel a kérdés:

van még olyan hely ebben az országban, amit nem gyalázott meg a Fidesz?

Szerencsére a budapestiek viszonylag hamar véleményt nyilváníthatnak ebben a kérdésben. Október 13-án, az önkormányzati választáson egy Fidesz ellenes szavazattal bárki megüzenheti, hogy ami sok, az sok.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!