Itt az igazság! Így vesztegetik meg Orbánt!

Orbán Viktor egyáltalán nem csinál titkot abból, hogy ő egy korrupt és lefizethető miniszterelnök. Mert amíg a civilizált országokban a politikusok kínosan ügyelnek arra, hogy a befolyásolhatóságnak még a látszatát is elkerüljék, aközben

Orbán milliós értékben fogad el „szívességeket” olyan emberektől, akiknek az érdekeltségei milliárdos értékben nyerik az állami megbízásokat.

Ilyen például az, amikor Garancsi István repülőgépével utazgatott, és az OTP magángépe is rendszeresen oda repül, ahol Orbánnak dolga van. Garancsiról tudjuk, hogy ezeket az utakat ajándékba adta Orbánnak, Csányi pedig kijelentette, hogy Orbán mindig személyesen fizetett, ha a bank magánrepülőjén utazott – ám ez elég nehezen hihető, mivel egy ilyen luxusrepülő üzemeltetési költsége nagyjából 1,5-3 millió forint, méghozzá óránként. Mivel egy ilyen út ára bőven meghaladja Orbán hivatalos fizetésének összegét, és a kormányfő vagyonnyilatkozatában is csupán 1 millió 395 ezer forint megtakarítás szerepel, nyugodtan kijelenthetjük:

kizárható, hogy Orbán Viktor saját forrásból finanszírozná a luxusutazásait.

Most a legújabb hír az, hogy a horvát Slobodna Dalmacija szerint Orbán Viktor előbb az Adrián vett réstzt egy vitorlás utazáson, majd arról írtak, hogy a magyar kormányfő egy fekete helikopterrel érkezett a Smokvica Vela nevű kibérelhető üdülőszigetre, amely Csányi Sándor OTP-vezér cégbirodalmának a tulajdona.

Orbán tehát azoknak a pénzén nyaral, akiknek ő osztja az állami pénzeket – ezt a világon mindenhol korrupciónak és megvesztegetésnek hívják.

Orbán ezzel valószínűleg beállította a politikusok pofátlansági világrekordját. Máshol ugyanis ilyesmibe bele szoktak bukni. Egy évvel ezelőtt az ENSZ amerikai nagykövete, Nikki Haley azért mondott le, mert kiderült, hogy ő és férje több luxus-magánrepülős utazást is elfogadott egy dél-karolinai vállalkozótól. Két éve Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökért rendőrök mentek a lakására, mert a családja számára több tízmillió forint értékben ajándékokat és szívességeket fogadott el. 2015-ben Maurizio Lupi, az olasz kormány infrastrukturális és közlekedésügyi minisztere is távozni kényszerült, mert családtagjai több alkalommal is ajándékokat kaptak olyan vállalkozóktól, akik közbeszerzésekben vettek részt.

Ezek az esetek mind ugyanolyanok, mint amit Orbán Viktor is csinál, de a magyar kormányfőnek eszében sincs lemondani. Sőt, amikor az Index megkérdezte, hogy a miniszterelnök járt-e augusztusban a szigeten, Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár azt válaszolta, hogy

a kormányfő „szabadságát magánügyként kezeljük, semmilyen ezzel kapcsolatos információt nem szoktunk kiadni.”

Szóval Orbán szerint nincs itt semmi látnivaló, hagyjuk őt nyugodtan pihenni és megvesztegetni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!