Megalázták az erdélyi gyerekeket: fideszes zenekarnak kellett a színpad

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Fél órával a kezdés előtt mondták le a marosvásárhelyi magyar napok, a Forgatag szervezői a helyi Navarra Dance táncstúdió 50 fős gyerekcsoportjának fellépését vasárnap este. – írja a Népszava. A rendezvény nagyszínpadán az eredeti program szerint a gyerekek 18.30-tól, a Loyal zenekar pedig 19 órától lépett volna fel.

A történetnek azért van politikai színezete, mert a Loyal zenekar annak a Demeter Szilárdnak a rock együttese, akit nemrégiben bíztak meg a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetésével. A Facebookon már aznap este több hozzátartozó, illetve a helyi gyerekek fellépéséért a rendezvényre kilátogató marosvásárhelyi tette szóvá, hogy miért a táncprodukciót fújták le, és

miért nem a NER-lovag Demeter bandájának fellépése maradt el?

Demeter karrierjének emelkedése persze egyenesen arányos a politikai támogatottságával, mára Demeter Szilárd lett a legnagyobb erdélyi magyar “rocksztár”, a gyakorlatilag ismeretlen Loyal zenekar pedig érdekes módon szinte minden város magyar napi rendezvényein helyet kap, természetesen magyar költségvetési támogatással!

A gyalázatos bánásmódról kialakult Facebook komment áradataban az egyik érintett elmondta, hogy

a gyerekek hetekig próbáltak, sokan emiatt nem mentek nyaralni,

mert a “kölykök” imádják, amit csinálnak, és nagyon meg akarták mutatni a tudásukat. A közösségi médiavitából az is kiderült, hogy az akrobatikus balett tánccsoportnak azt ajánlották fel, lépjenek fel a füvön, hamár a színpadon nem férnek el a zenekar eszközeitől. Persze ezt nem tudták elfogadni, mert a csúszós fű alkalmatlan az ilyen előadás bemutatására.

Portik Vilmos a Forgatag főszervezője a Népszava kérdésére kategorikusan cáfolta, hogy a sajnálatos eseménynek bármiféle politikai vonatkozása lenne, helyette elismerte, hogy ő, mint szervező egy balfék, mert nem jutott eszébe, hogy a zenekar technikai felszerelései mellettcsak másfél méter szabad terület marad a színpadból, ami kevés a táncelőadás lebonyolításához.

El is tudjuk fogadni az indokát, de azt már nem, hogy  “wannabe rocksztár” Demeter úgy szervez magának fellépéseket Erdélyben, hogy közben az általa vezetett Petőfi Irodalmi Múzeum például az említett, marosvásárhelyi Forgatag egyik társszervezője is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!