Újabb törvénysértő intézkedést tervez a kormány!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A bevándorlási válság csúcsán, 2015 őszén rendelte el először a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, melyet azóta félévente meghosszabbítanak. Akkor a törvényben előírt feltételek adottak voltak ahhoz, hogy ezt az intézkedést meghozzák, azóta azonban sokat változott a helyzet.

Most az index.hu arról számolt be, hogy a legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergelyt kérdezték arról, hogy tervezik-e meghosszabbítani a válsághelyzetet, melyre a miniszter azt válaszolta, hogy erről csak a Belügyminisztérium rendelkezhet.

A lap ezért felkereste a minisztériumot is, ahonnan pedig a következő választ kapták:

a BM kezdeményezi a kormánynál a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbítását.

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet esetén külön törvények, kiváltságok vonatkoznak a Kormányra és a rendfenntartó szervekre is. A Kormány például rendeletben meghatározhatja a területfelhasználás és beépítés feltételeit, a rendőrség pedig többek között korlátozhatja a nyilvános és közforgalmú intézmények működését.

Ezt a rendelkezést 2015 őszén először csak pár megyére hirdették ki, majd 2016 márciusa óta az egész országra érvényes a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet.

A történet pikantériája azonban az, hogy

“a rendkívüli jogállást azóta félévente meghosszabbítják, annak ellenére, hogy a válsághelyzet további fenntartásának semmilyen a törvényben előírt feltétele nem állt fenn”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!