Orbán volt minisztere: a mostani rezsim bukásra van ítélve

Fotó: Kollányi Péter / MTI

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, az Orbán-kormány egykori minisztere hosszú és tartalmas interjút adott a Hírklikknek.

Pálinkás februárban tett közzé közel ezer ember aláírásával egy nyilatkozatot -melyet azóta még hatszázan írtak alá- amely szerint rossz irányba mennek az országban a dolgok. A nyilatkozattal a célja, hogy induljon el egy értelmes párbeszéd, a különbözőképpen gondolkodó emberek között. Úgy vélte, sokan vannak akik csak azért választják a Fidesz-KDNP-t,  mert számos okból nem szavaznak más, létező pártra, és a még mindig a Fidesz van hozzájuk legközelebb. Majd kimondja:

” Igen, az az állításom, hogy egyre többen látják úgy, hogy szükség lenne egy új politikai pártra.”

Véleménye szerint az értelmiségre vár, hogy megszólaljon, mint ahogy ez történt a rendszerváltás idején is. Mint mondja, a szélesebb értelemben vett értelmiségtől várható, hogy úgy fejtse ki a véleményét, hogy azt a választópolgár is és a hatalom is megértse, és ebbe beltartozhatnak a sztrájkok, tüntetések is, és természetesen a politikai pártokra leadott szavazatok is.

Már ma is állíthatjuk, hogy

a Fidesz mögül elment a szakértői gárda jelentős része.

Persze akad néhány nagy önbizalmú fiatal, akik a jövőbeni karrier reményében odaállnak a hatalom mellé, akik azonban a szigorú jogállami működést és egy konszolidált, igazi versenyen alapuló piacgazdaság működését tarják kívánatosnak, azok közül egyre többen látják, hogy nem ebbe az irányba megyünk, és inkább csendben, vagy véleményüknek hangot adva elfordulnak a Fidesztől. Márpedig ez súlyos veszteség; a szakemberek tudása szükséges volna a jó kormányzáshoz, ahhoz, hogy működjön a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy.” – fejtette ki a volt akadémiai elnök.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!