Reagáltak Orbánék, kitört a pánik – végleg bedöntheti a forintot, amit mondtak

Inkább ne szólaltak volna meg.

Sokkoló reakciót adott az MNB nem sokkal azután, hogy történelmi mélységbe zuhant a forint árfolyama. Úgy fogalmaztak, idézzük:

az MNB-nek nincs árfolyamcélja, ezért nem is kívánják kommentálni a magyar deviza haláltusáját.

Azt is megjegyezték, kamatdöntéseiket csak annyiban befolyásolja az árfolyam, hogy az hogyan hat az inflációra és a gazdasági kilátásokra. Ergo szerintük nincs összefüggés a drámaian gyenge forint és az ország gazdasági kilátásai között.

Reakciójuk már csak azért is érdekes, mert Orbán Viktor és Matolcsy György 10 évvel ezelőtt a leghangosabb követelői voltak annak, hogy mondjon le a kormány, amiért hagyta, hogy a forint átlépje a 300 forintos – általuk lélektaninak mondott – határt. Úgy néz ki, a 330 forintos határ átlépése azonban valamiért már mégsem zavarja őket.

A CIB Bank szerint egyébként a következő hónapokban még tovább romolhat a helyzet, az euró árfolyama elérheti a 332-335 forintot. De olyan elemzés is van, mely szerint akár a 337 forint sem kizárt. Orbánék ráadásul ahelyett, hogy kezelni próbálnák a helyzetet, szemlátomást csak tovább akarnak rontani rajta, legalábbis nem úgy tűnik, hogy hajlandóak lennének bármilyen korrekcióra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!