Orbán legnagyobb bukására készül – kidolgozták a B-tervet

Egyre nagyobb a kavarás az új Európai Bizottság összetétele között, a határidő közeledtével sok tagállam próbálja a számára legmegfelelőbb jelöltet és pozíciót elfogadtatni. Ebben a jelölési folyamatban a magyar kormány ragaszkodik egykori igazságügyi minisztere, Trócsányi László jelöléséhez. Jelen állás szerint, az a legvalószínűbb, hogy

Orbán minden erőlködése ellenére Trócsányiból nem lesz biztos!

Ugyanis, Trócsányi olyan alkotmánymódosításokért is felelős miniszteri időszakából, amelyek a magyar szuverenitást az EU-s jogalkotás fölé helyezték. Ez azonban szemben áll az EU-s biztosok fő feladatával, hogy őrködjenek az EU-s jog betartatásán, és eljárásokat indítsanak, ha egy tagállami törvény nincs összhangban az EU-s joggal. Éppen ezért több tagország jelezte, hogy

számukra elfogadhatatlan Trócsányi jelölése.

Orbán is tisztában van a helyzet komolyságával, mert ha nem szavazzák meg a jelöltjét, akkor a komplett bizottság megválasztása bukik, ami viszont már túl sok lenne Orbán számláján.

Ezért már nyáron elkezdték kidolgozni a B-tervet, a Magyar Nemzetben már arról cikkeztek, hogy Trócsányi László helyett a kormány lehet, hogy más jelöltet delegál majd, hiszen a bizottság felét nőkkel szeretné az elnök feltölteni, így ez lehet csak az egyetlen akadály Trócsányi előtt.

Még senki nem tud ebben a kérdésben biztosat, de a folyosókon három nevet emlegetnek, Járóka Lívia EP-képviselőét, Győri Enikőt, aki már volt EP képviselő és ő irányította 2011-ben a magyar EU-elnökséget, és Varga Juditot, a nemrég kinevezett igazságügyi minisztert.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!