Kiszivárgott tervek – így akar bosszút állni Orbán az őszi bukás után

Egyelőre minden előzetes kutatás és hír azt jósolja, hogy jelentős városokat, még a fővárost is el fogja veszíteni idén ősszel a Fidesz az önkormányzati választásokon. Mindez persze egy óriási presztizs veszteség, ami jelentősen ki fog hatni a 2022-es országgyűlési választásokra is, de alapvetően az országos politika irányát nem fogja megváltoztatni, a parlamentben A Fidesz továbbra is kétharmados, jelentős törvények megváltoztatását is lehetővé tévő többséggel rendelkezik. Maximum annyi történhet, hogy

Orbán elkezdi felgyorsítani az önkormányzatok szétverését.

Ezt persze már rögtön 2010-ben elkezdte, és nagy valószínűség szerint végig is vinné a folyamatot akkor is, ha a sajátjai ülnének minden helyen. Egyszerűen azért, mert nem bírja elviselni, ha valaki tőle függetlenül tud működni.

A kiszivárgott tervek szerint, a települések veztőit továbbra is polgármesternek hívják, ám a falunap, helyi kulturális és sportrendezvények szervezésén, és egy-két hatósági feladaton kívül nem sok beleszólásuk lesz a település irányításába. A hírek szerint, az iskolák után a bölcsődéket és az óvodákat is elvennék az önkormányzatoktól.

De átvenné a komplett önkormányzati könyvelést (némely településen ez már megtörtént), sőt az önkormányzat által tulajdonok cégeinek a gazdasági kontrollját is megszerezné a kormányzat. Mindeközben, folyamatosan a kormányablakokba terelődik az ügyintézések jó része (emlékszünk még az okmányirodákra?), az önkormányzati dolgozók bérét tíz éve érintetlenül hagyták, hogy könnyeben tudják őket átcsábítani a járási hivatalokba.

Ez ellen csak egy dolgot lehet tenni:

minél több települést, minél nagyobb arányban megnyerni

az ellenzék részére, mert akkor kialakulhatnak olyan ellenállási pontok, amelyeknek a méretével már nem mer szembe menni a kormányzat, mert a további szavazat vesztés már az országgyűlési választásokra is kihathat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!