Így alázza meg Orbán a nyugdíjasokat – kiderült az igazság az utalványról

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Orbán egyik legnagyobb árulása amit a nyugdíjasokkal tesz. Hosszan mehetnénk bele a különböző pénzügyi elemzésekbe, de megpróbáljuk könnyen érthetően elmagyarárzni, hogyan tudott

Orbán éves szinten 90 ezer forint elvenni a nyugdíjasoktól!

A képlet egyszerű: a sokat szidott szocialista kormányzás alatt, a bérek emelkedése is húzta magával a nyugdíjak emelkedését, ha jól ment a dolgozóknak, jobban ment a nyugdíjasoknak is. Még a válságban is megőrizte ezt Bajnai Gordon, azzal a kikötéssel, hogy amikor a növekedés meghaladja a 3,5 százalékot akkor veszik figyelembe a bérnövekedést is.

2010-ben azonban Orbán ezt egy tollvonással eltörölte!

Ha a szocialisták által alkalmazott rendszer lenne most is életben, akkor 2015 és 2018 között plusz 6,5 százalékkal gyorsabban nőtthettek volna a nyugdíjak. A jelenlegi 135 ezer forint átlagnyugdíjjal számolva ez havi 7500 forint plusz nyugdíjat jelentene, ami éves szinten 90 ezer forint!

Orbán ehelyett -jellemzően választások előtt- próbál különböző utalványokat osztogatni a nyugdíjasoknak, mert annyira lenézi őket, hogy azt hisze, ezzel megveheti a szavazataikat.

Másrészt a mostani 9000 forintos rezsiutalványos trükkje csak 20 milliárd forintba kerül az államháztartásnak, kevesebbe, mint amit egy stadionnál túl szoktak árazni. Míg ha egy százalék nyugdíjemelést adna, az 29 milliárd forintba kerülne.

Ezt sajnálja ő a nyugdíjasoktól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!