Teljes kudarc – Évek óta veszteséget termel Orbán egyik nagy álma

Kiemelkedően fontos beruházásnak indult a miniszterelnök szülőfalujába vezető Vál-völgyi kisvasút projektje, mely a kormány előzetes tervei szerint egy bőségesen megtérülő dolog lett volna.

A 2016 tavaszán átadott kisvasútról, az akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János kijelentette, hogy

ha Magyarországon egy fél év alatt 20 ezer ember használ egy kisvasutat, az megtérülő dolog. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok, ez egy politikai hecckampány, ha nem Felcsúton épült volna a kisvasút, akkor senkit nem érdekelne. Csak Orbán Viktor miniszterelnök miatt érdekes.”

Most az Átlátszó kérdésére válaszolva a kisvasutat üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány arról számolt be, hogy 2018. július 1. és 2019. június 30. között a jegyértékesítésből összesen 14,85 millió forint bevételük származott, azonban a kisvasút üzemeltetése 20 millió forintba került.

Ez azt jelenti, hogy csak az elmúlt év eredménye 5,15 millió forint mínusz.

Hozzátették azonban, hogy mint korábban is, úgy most is adományokkal pótolják a hiányzó összeget. A lap arról is beszámolt, hogy a 600 millió forintos uniós támogatásból épített kisvasút 2016. április 30-i átadója óta

összesen 17,4 millió forint veszteséget termelt.

Úgy látszik Orbánt teljesen hidegen hagyja a veszteséggel üzemeltető kisvasút, hisz a kormány jelenleg is azon fáradozik, hogy folytassák a beruházást és meghosszabbítsák az útvonalát. Ismerve az eddigi adatokat talán nem túl merész kijelentés, hogy minden bizonnyal továbbra is veszteséggel fog üzemelni, arról nem is beszélve, hogy a rá fordított összeget sohasem fogja visszatermelni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!