Szavazatvásárlásra készül a kormány – A Fidesz megpróbál mindenkit lekenyerezni

Közeledik az őszi önkormányzati választás, így a Fidesz semmit se bíz a véletlenre, ismét előálltak a már jól bevált recepttel. A 444.hu közlése szerint, Gulyás Gergely bejelentette a csütörtöki kormányinfón, hogy

minden magyar nyugdíjasnak küldenek szeptember 30-ig egy 9000 forint értékű, rezsi befizetésre használható utalványt.

Nem meglepő, hogy pont most, hisz általában csak akkor kapnak a nyugdíjasok egy kis alamizsnát a kormánytól, ha szükségük van a szavazatukra. És mivel sok nyugdíjas épphogy csak kijön a havi nyugdíjából, hatalmas segítség nekik ez az összeg, amiért nem kell mást tenni, mint behúzni egy X-et a kormánypárt mellé.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a kormány tervei szerint extra juttatásban részesülne nagyjából 100 ezer közmunkás is, akik a korábbi hírek szerint a havi illetményük 90 százalékát kapnák meg.

A hír igaznak bizonyult, hisz Gulyás bejelentette azt is, hogy a közfoglalkoztatottak nettó 54 ezer forintos extra juttatásban fognak részesülni.

A hírrel kapcsolatban akkor a közmunkás szakszervezet vezetője elmondta, hogy várhatóan majd az őszi önkormányzati választások elé tervezi be a kormány az extra pénz folyósítását (így is lesz), tehát lényegében a közmunkásokat is lekenyerezik, hogy rájuk szavazzanak.

Most a választások előtt nagyjából két héttel fogják kézhez kapni a nyugdíjasok az utalványokat, melyet a gazdaság várakozáson felüli teljesítményével indokolnak, valamint a közel 100 ezer közmunkást is sikerül “lefizetniük”, épp a szavazás előtt.

A kormány továbbá szeret azzal is kampányolni, hogy államilag rögzített rezsiárak vannak az országban, ami szerintük jó az embereknek, azonban már többször is bebizonyosodott, hogy nem egy esetben haladták meg a világpiacilag indokolt árszintet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!