Visszavonulót fújt a TEK – teljesen lejáratták Orbánt

Végre megérkezett a válasz a 444 érdeklődésére.

Mint tegnap megírtuk, hatalmas botrány lett Ausztriában abból, hogy Orbán és Merkel közös istentiszteletére nem engedték be Burgenland kormányzóját és Kismarton polgármesterét. A hír az egyik portál címlapjára is kikerült, amelyben úgy fogalmaztak, a kommunista rezsim határőreinek önkényeskedését idézte fel a magyar hatóságok hozzáállása.

A 444 feltett pár kérdést tegnap a Terrorelhárításnak, erre érkezett most meg a válasz. Bár eleinte igyekeztek hárítani a felelősséget, különös módon – a magyar hatóságoktól meglehetősen szokatlanul – a végén mégiscsak beismerték, hogy ők hibázhattak. Mint írták, tény, hogy a két meghívott érvényes meghívóval rendelkezett – ahogyan az a hírekben is megjelent tegnap -, csakhogy szerintük fél órás késés után próbáltak bejutni, ráadásul nem az előre kijelölt helyen.

A Terrorelhárítás szerint az útvonalat biztosító rendőrök szabályszerűen jártak el, feladatuk az volt, hogy a zárást követően a konvoj biztosítása érdekében a lezárt területre a belépést megakadályozzák.

Azt ugyanakkor elismerték, hogy a TEK-nek az is feladata, hogy felkészüljön az ilyen helyzetekre, hiszen a céljuk nyilván nem lehet az, hogy a fontos vendégeket csuklóztassák. a feladataik közé tartozik az is, hogy megoldást találjanak a váratlan helyzetekre.

A TEK valószínűleg észlelhette a botrány súlyosságát, mert meglepően nyíltan és őszintén kommunikálva azt írták, hogy

“mindent meg fognak tenni az esetleges félreértés, vagy kommunikációs zavar megnyugtató tisztázása érdekében.”

Könnyen előfordulhat azonban, hogy ez már eső után köpönyeg. Orbán vagy azért nem fog örülni, mert a TEK magyarázkodásba kezdett az engedélye nélkül (ha a cél mégiscsak tudatosan az érintett vendégek csuklóztatása volt a Fidesz részéről, mintegy politikai üzengetésként), vagy azért, mert nem tudták rendesen elvégezni a munkát, és felesleges diplomáciai feszültséget okoztak a Fidesznek. Ez utóbbi nagyon nem jön jól nekik úgy, hogy közben az Európai Néppártból való kizárásuk már így is csak egy hajszálon múlik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!