Hatalmas botrány kering Orbánról az osztrák sajtóban – egyre duzzad, már címlapra került

A hírek szerint nem engedték be Burgenland kormányzóját a Merkellel közös megemlékezésre.

Hogy vajon csak szimpla szervezetlenségről van-e szó, vagy direkt diplomáciai üzengetésről, nem tudni, de az osztrák BVZ már kiemelt cikkben foglalkozik a témával. A 444 szerint úgy fogalmaztak, idézzük:

“Aki emlékszik arra, hogy milyen volt a határellenőrzés a vasfüggöny idején, az borzongva emlékszik vissza a magyar határőrök önkényeskedésére. Ez az önkényesség visszatért. Ironikus módon pont azon a napon, mikor a vasfüggöny lebontásának harmincadik évfordulóját ünnepelték.”

A cikk szerint a Sopron evangélikus templomában megtartott istentiszteletre annak ellenére sem engedték be Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzót és Thomas Steinert, Eisenstadt-Kismarton polgármesterét, az ÖVP tartományi elnökét, hogy érvényes meghívóval rendelkeztek. A kormányzó a lapnak azt mondta,

“Nem sértődtem meg, de a szervezettség kívánnivalót hagyott maga után. Minek küldenek meghívót, ha utána nem fogadnak szívesen?”

Steiner pedig úgy fogalmazott: hiába mondta, hogy Kismarton polgármestere, az őröket ez egyáltalán nem érdekelte. A találkozón egyébként nem csak ez volt az egyetlen botrány, Orbán Merkellel közös sajtótájékoztatóján pl. elkezdte méltatni a náci múltat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!