Beletörölte a lábát az országba Áder ünnepi beszédében

A köztársasági elnök az államalapítás kapcsán fejtette ki a gondolatait az MTI-nek.

Mint mondta, 30 év után joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk. Szerinte a magyarok sok akkori álmából – demokrácia, többpártrendszer, szólásszabadság, az Európai Unióhoz való csatlakozás, NATO-tagság – mára valóság lett. Áder szerint a magyarok olyan világra vágytak, melyet úgy rendezhetnek be, ahogy akarnak, és ahonnan kitessékelik a barbár eszméket.

“Olyan otthonra vágytak, ahol félelem nélkül lehet élni, szabadon tanulni, becsülettel dolgozni, tisztességgel, hittel gyermeket nevelni”

– jelentette ki. Hozzátette: az ünnepnapok mindig óva intenek minket, hogy ne felejtsük el, milyen sok erőfeszítés van abban, amit ma már természetesnek veszünk, hogy szabadságban élünk.

„1989 megtanította nekünk, hogy a szabadság nem ölünkbe pottyanó ajándék, hanem a közös munka gyümölcse”

– fogalmazott Áder.

Hogyha szerinte tényleg ilyen fontos a szabadság, akkor vajon miért árulja el folyamatosan mindazt, amit a magyarok több évszázad véres-verejtékes munkájával tudtak csak kiharcolni maguknak, azt nem részletezte. Egy azonban biztos: hazug pátoszossággal előadott beszédével ismét sikerült minden szabadságszerető európai magyarba beletörölnie a lábát, nem mellesleg századjára is szégyent hoznia a hivatalára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!