Újabb választási csalásra készülnek? – Megmutatjuk hogyan lehetséges mindez!

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Az elmúlt évek választásaihoz képest, a Fidesz győzelmének receptje nem sokban változott. A cél, hogy minél több embert mozgósítsanak és küldjenek el szavazni, természetesen akiket az urnákhoz visznek, azok rájuk adják le szavazatukat. Ilyenkor pedig nem számít az sem, ha az illető nem magyar állampolgár.

Az október 13-ai önkormányzati választáson mintegy 114 ezer, nem magyar, de magyarországi lakcímmel rendelkező európai uniós állampolgár is szavazhat

– közölte az atv.hu.

És mint ilyenkor lenni szokott, főleg a határ menti települések csendes élete felbolydul, kisbuszok tömkelege szállítja át a határon, a szavazni vágyó, idegen nemzetiségű embereket.

Azok az uniós állampolgárok, melyeknek van magyarországi lakcíme, csak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vehetnek részt, a nemzetiségi önkormányzati választáson azonban nem. Bár ez így is elég a Fidesznek ahhoz, hogy egyes területeken biztosítsák nyerésüket.

A helyzet azonban nem egyszerű, mármint annak, aki magyar állampolgár, viszont a kivándorlás miatt feladta magyarországi lakcímét.

A külföldön élő, hazai lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok nem szavazhatnak sem az önkormányzati, sem pedig a nemzetiségi választáson.

Ez pedig egyértelműen az ellenzék esélyeit csökkenti, hisz sokan azért hagyták hátra hazájukat, mert megelégelték az Orbán-kormányt.

Érdekesség azonban, hogy lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok attól függetlenül, hogy nem szavazhatnak, még jelöltek lehetnek, így ebben az esetben akár egy magyar állampolgárságú hajléktalan is lehet képviselő, polgármester vagy akár főpolgármester is.

Visszatérve a kormányzó párt előnyére, szavazhat az őszi választáson az a magyarországi lakcímmel rendelkező mintegy 26 ezer bevándorló, menekült és letelepedett is, akik Orbánék segítségével jutottak hazánkba.

Egyetlen esély azonban van az ellenzéki győzelemre: mindenkinek el kell mennie az őszi önkormányzati választásra és leadni szavazatát az ellenzéki pártok közös jelöltjeire, illetve arra az ellenzékire, aki a legesélyesebb a körzetben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!