Orbán korrupt veje tízmilliókat áldoz arra, hogy megússza!

Kép forrása: Facebook

Ön mit szólna, ha a buszon egy zsebtolvaj ellopná 10 ezer forintját, majd amikor lelepleződik, gyorsan visszaadna a lenyúlt pénzből egy százast, de elvárná, hogy ezt még meg is köszönje neki?

Nem, ez nem a fantázia szüleménye! Az eset megtörtént. Orbán Viktor veje a BDPST Group nevű cégén keresztül ugyanis 34 milliós adományt adott a SOTE Gyermekgyógyászati Klinika újszülött- és gyermek intenzív osztályának. A dolog apró szépséghibája, hogy

Tiborcz az adomány százszorosát nyúlta le a magyar államkasszából az Elios túlárazott és pocsék lámpáinak eladásával.

Mert hogy Orbán veje csak azon az egy üzleten 3,5 milliárdot keresett azzal, hogy a fideszes városoknak parancsba adták: csak az Elios lámpáival újíthatják fel a közvilágítást. És akkor még a Tiborcz által bagóért vásárolt állami földekről, kastélyokról, kikötőkről és szállodákról nem is beszéltünk. Ezek összértékéhez képest a mostani adomány még könyöradománynak is kevés!

Nem véletlen, hogy az átlátszó PR-akció Hadházy Ákosnál is kiverte a biztosítékot. Az LMP-ből kilépett politikus a Facebookon tett bejegyzésében azt írja:

„Lehetséges, hogy Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet és a propaganda mesterek javasoltak neki egy kis jótékonykodó PR eseményt.”

Ebben pedig lehet valami, hisz a 34 millió forint valóban rendkívül kevés ahhoz a sok tíz milliárdhoz képest, amit Orbán veje az államkasszából felmarkolt. De ahhoz már elég, hogy ha bárki elkezdené feszegetni Tiborcz korrupciógyanús üzleti ügyeit, akkor azt mondhassák: „de hát az a jó ember 34 millióval támogatta a beteg gyerekek gyógyulását!” És ettől sokan máris meghatódnak.

Azt persze már senki nem teszi hozzá, hogy

az adomány felét rögtön vissza is lopják, mert a belőle  vásárolt műszereket dupla áron szerzi be az állam a haveri cégektől.

Vagyis a Fidesz még akkor is lop, amikor látszólag jótékonykodni próbál – abból a pénzből, amit az államkasszából lenyúltak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!