Magunkra maradtunk: Merkel és Orbán elárulták Európát

Ma végleg bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk: a Nyugatnak csak addig vagyunk fontosak, amíg termeljük nekik a pénzt.

Vagy még pontosabban: az úgynevezett európai értékek, mint a jogállamiság, emberi jogok, szabadság, csak addig számítanak, ameddig biztosítják, hogy a gazdasági érdekek ne sérüljenek. Merkelék Orbán minden felháborító gazemberségét hajlandóak elnézni, amíg a kormányfő nem állja útját a német ipar úthengerének.

Ezt persze eddig is tudtuk, de olyan világosan kimondva talán még sosem hallottuk, mint ma. Amikor Merkel az Orbánnal közös sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy “Magyarország jól használta fel az EU-s pénzeket”, nem csinált mást,

mint cserben hagyta az európai magyarokat és az európai adófizetőket.

Cserben hagyta azokat, akik az EU-t elsősorban nem egy gazdasági érdekszövetségnek, hanem Európa szabad népei értékközösségének tekintik. Akik úgy gondolják, hogy Európának többnek kéne lennie a szabad piacnál és az abból nyerészkedő óriáscégeknél. Akik szerint a szabadság, a társadalmi szolidaritás, a felvilágosodás erkölcse, a törvény előtti egyenlőség, az emberi jogok többet kéne jelentsenek egy politikai kampányszlogennél.

Merkel ma elárulta Európát, mert a gazdasági érdekei védelméért nem szólalt fel az elnyomás ellen. Behunyta a szemét Orbán gaztettei felett, és azt üzente a magyaroknak, hogy nem érdekli, mi történik Németország magyar gyarmatján mindaddig, amíg rendesen fizetjük nekik, ami szerintük nekik jár. Nem véletlen az sem, hogy az egyetlen téma, amiben rendre vissza kell táncolnia Orbánnak, és amiért a lengyeleket is eljárás alá vonták, az a bíróságok függetlensége. Merkelt nem érdekli, hogy Orbán felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét mindaddig, amíg a német tőke számíthat a hatalomtól független bírói ítéletekre.

Amíg a német multicégek törvény előtti egyenlősége garantált, addig a magyarok törvény előtti egyenlőtlensége senkit nem fog érdekelni.

Angela Merkel nagy formátumú politikus, Európa egyik legrégebbi vezetője. De sajnos ő sem mentes attól a Nyugaton is egyre általánosabb hozzáállástól, hogy a profitot mindig előbbre veszik az emberek érdekeinél.

A mai sajtótájékoztatóból egyvalami világossá vált: magunkra maradtunk. Értelmetlen abban reménykednünk, hogy a Nyugat megment minket saját magunktól, mert nem fog. Orbánt csak mi zavarhatjuk el, csak mi építhethetünk egy igazságosabb Magyarországot. 30 évvel ezelőtt elszenvedtük a rendszerváltást; senki nem harcolt érte itthonról igazán, emiatt is volt rendkívül álságos a mai megemlékezés (Orbán úgy csinált, mintha a magyarok bármit tettek volna a szabadságukért. Nem tettek.)

Demokrácia nem működhet demokraták nélkül, és épp itt lenne az ideje, hogy a magyarok ezt észrevegyék. Demokratának lenni annyit jelent, mint merni felnőni, felelősséget vállalni az életünkért, és a legjobb tudásunk szerint tenni is érte.

A Nyugatra nem számíthatunk: magunknak kell kiharcolni a szabadságunkat, mert szabadság csak annyi van, amiért megdolgoztunk.

Ha másra nem, arra jó volt Merkel és Orbán hazug sajtótájékoztatója, hogy ezt végre tudatosíthattuk magunkban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!