Hadat üzent Orbánnak Lendvai Ildikó – felhívást intézett a teljes ellenzékhez

Kép forrása: Lendvai Ildikó Facebook-oldala

Az MSZP volt országgyűlési képviselője szerint itt az ideje, hogy közös morális minimumprogramot hirdessünk.

Lendvai a Népszavának írt cikkében úgy fogalmazott: Orbán az elmúlt 9 év politikai háborúja és a kultúrkampf után elkezdte meghirdetni a “morálkampfot”. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz tudatosan azon dolgozik, hogy erkölcsileg is kettéhasítsa az országot, és azokat az értékeket, amelyek eddig közmegegyezés tárgyát képezték, megpróbálja lejáratni.

Így lesz a “légy jó mindhalálig” erkölcséből “légy rossz mindhalálig”.

Orbán azon dolgozik, hogy a jóból rosszat csináljon. Így lesz jó, ha menekülteket éheztetnek a határon, és így lesz jó, ha kiszúrják a menekülteken segíteni próbáló panziós autójának kerekeit. De így lesz a lopott vagyonból “nemzeti tőke” is, és így lesz a jogvédelemből “sivalkodás”.

Lendvai szerint erre azért van szükség, mert ha Orbán rendszerét a régi erkölcsi felfogásban ítéljük meg, úgy sosem fogja kiállni a próbát. Ha viszont új normákban keretezi újra a közgondolkodást, az erkölcsi fölény is az övé lehet.

A volt képviselő felszólította az ellenzéket, hogy ne dezertáljanak az erkölcsi szabadságharcból, itt az ideje, hogy közösen megfogalmazzák a maguk erkölcsi minimumait. Nem elegek a közös jelöltek, kellenek az általuk vállalt, és számonkérhető közös normák is. Lendvai szerint csak így lehet győzelmet aratni Orbán ellen.

Aki a teljes cikkre kíváncsi, az itt elolvashatja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!