Lebuktak Rogánék! Így nyúltak le több százmilliót!

Csaknem 500 millió forinttal támogatják az állami cégek a Rogán Cecíliához köthető vállalkozások által szervezett rendezvényeket – ami azért furcsa, mert a százmilliók csak azóta dőlnek a Fitbalance Aréna Tavasz, a Fitbalance Kids és Nemzeti Futóverseny megszervezésére, amióta Rogán feleségéhez kerültek.

Az MVM korábban csak 6 milliót adott ezekre az eseményekre, de amióta Rogán feleségéhez tartoznak, 230 milliót!

Azt, hogy a rendezvények Rogán Cecíliához kötődnek, onnan lehet tudni, hogy az események védjegyei az ő, illetve a többségi tulajdonában levő Nakama & Partners tulajdonában vannak. A védjegyeket kezelő Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala oldalán ezek szerepelnek: Fitbalance, Fitbalance Kids, Nemzeti Futóverseny, Fitbalance Gasztrofesztivál, Fitbalance Centrum.

Azt pedig, hogy mekkora összeggel támogatják az állami vállalatok ezeket az eseményeket, a hvg.hu derítette ki, miután több hétig leveleztek a az MVM-mel, az Antenna Hungáriával és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-vel. Végül kiderült, hogy a teljes összeg 495 millió forint, mivel az MVM már említett 230 milliós támogatásán kívül a Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió forintot, az Antenna Hungária pedig 60 millió forintot adott a rendezvények szervezésére.

Ezt a csaknem félmilliárd forintot az állami vállalatok ráadásul úgy adták, hogy cserébe szinte nem kértek semmit!

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a cégek a szponzoráció kapcsán felmerülő teljesítésekről mélyen hallgatnak. Egyedül az MVM válaszolt, hogy ők mindössze azt kérték, hogy főtámogatóként tüntessék fel őket, valamint a logójuk a hirdetésekben és a helyszínen szerepeljen. A Szerencsejáték Zrt. és az Antenna Hungária azonban mélyen hallgat arról, hogy mit is kaptak a milliókért cserébe.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezek a támogatások csupán Rogánék privát pénzcsapja az államkasszán.

Ráadásul mindezt elképesztő cinizmussal kezelik, mivel a helikopterezésénél is rezzenéstelen arccal hazudozó Rogán Antal korábban a hvg.hu-nak csak annyit mondott: „Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott – nincs semmi különös.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!