Belebukott a korrupcióba vidéken a Fidesz – Orbán ellentámadásba lendült

Nem úgy megy ám az, hogy bárminek következménye legyen az ő országában.

Mint megírtuk, néhány napja lemondott posztjáról Teleki Zoltán, Karcag korábbi rendőrkapitánya, miután az RTL Klub Híradója nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, melyen Teleki arról beszél, hogy a helyi kórház fideszes igazgatónője hogyan biztosított soron kívüli ellátást a rendőröknek cserébe azért, hogy eltekintsenek a szabálysértéseitől. Bár sokak szerint lemondása egyenértékű egy beismerő vallomással, Teleki most elképesztő módon mégis azt nyilatkozta az Indexnek, hogy

csak az “alaptalan, rágalmazó, becsületsértő és valótlan médiahadjárat” nyomására mondott le pozíciójáról.

Teleki azt állította, hogy ő csupán meg szerette volna óvni a magánéletét, megkímélni a családját és megőrizni a rendőrségbe vetett bizalmat. Mint mondta, hiába a hangfelvétel, ő azon nem hivatali visszaélésről beszélt, csupán egy olyan – tavaly márciusban megkötött – kétoldalú megállapodásra hivatkozott a rendőrség és a kórház között, ami biztosítja kollégái számára a soron kívüli kórházi ellátást.

Mint az Index is megjegyezte: ennek a magyarázatnak ellentmond, hogy a hangfelvételen maga Teleki utalt arra, hogy szabálytalan, ahogy a kórházban előreveszik a várólistákon a rendőröket. Ami még nyilvánvalóbbá teszi, hogy hazudik, hogy emellett azt is elmondta, hogy nemcsak a rendőröket, de a családtagjaikat is rendszeresen ilyen különleges elbánásban részesítették. Miután ezt felhozták neki, a rendőr csak annyit mondott:

az állománya kiérdemelte ezt, mert a közt szolgálják.

Nem is Orbán országában élnénk persze, ha a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr Főkapitányság az ügy kivizsgálásakor ezután nem arra jutott volna, hogy a volt kapitány természetesen nem követett el jogsértést. A kórházigazgató, Nagyné László Erzsébet (egyben a Fidesz helyi jelöltje az őszi választáson) ráadásul emellett jó orbáni szokás szerint továbbra is hallgat, egy szót sem szólt az ügyben. (Bár az Index egy forrástól úgy értesült, személyes Facebookján tagadta az ellene felhozott, hivatali visszaéléssel kapcsolatos vádakat.)

Ugyancsak beszédes, hogy amikor a lap rákérdezett a Fidesznél, hogy vajon ezek után is kiállnak-e a korrupciógyanúba keveredett jelöltjük mellett, a párt annyit válaszolt, idézzük:

“Az elmúlt napokban a sajtóban megjelent gyanúsítgatások, rágalmak minden alapot nélkülöznek. Bebizonyosodott, hogy [Nagyné László Erzsébet] soha semmilyen módon nem kért, nem kapott és nem adott jogtalan előnyt.”

Hogy ezt a bizonyosságot mire alapozva állapították meg, azt nem részletezték. A helyzet tehát úgy áll, hogy világosan kiderült a hivatali visszaélés (erről maga Teleki számolt be egy felvételen), és bár lemondott, végül mégsem vállalt felelősséget a dologért, hiszen ráfogta az egészet a galád kormánykritikus média állítólagos ellene folytatott rágalomhadjáratára. Orbán pedig – mert ugye senki nem hiszi, hogy egy ilyen fajsúlyú ügyben születhet nélküle döntés a Fideszben – úgy döntött, hogy kiáll az a kórházigazgató mellett, aki a saját szennyese takargatásáért jogosulatlan előnyhöz juttatta azokat, akiknek a dolga az lenne, hogy őrködjenek a törvényesség felett.

Ide jutott Magyarország 2019-re.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!