Magyarországra az anarchia vár, ha az Orbán-kormány nem változtat a helyzeten

Egyre gyakrabban lehet olyan hírekkel találkozni, ami a rendőrség állományának drasztikus fogyásáról szólnak. Egyre kevesebben jelentkeznek erre a hivatásra, míg évről évre egyre többen szerelnek le és keresnek másik munkalehetőséget, illetve mennek nyugdíjba.

Ha ez a folyamat nem fordul vissza, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek.

Erre hívta fel most a Demokratikus Koalíció is a figyelmet, és közleményükben azt írták:

“Elfogynak a rendőrök, ha nem emelkedik a fizetés. Az Orbán-kormánnyal romló közbiztonság vár az országra”

– közölte az atv.hu.

Az ellenzéki párt kijelentése azonban nem csak egyszerű rémhír keltés. A rendőrség állományából tavaly nagyjából 10 százalék vállalt teljesen szabályosan másodállást azért, hogy meg tudjanak élni, valamint emellett természetesen legalább ugyan ennyi lehet azoknak a száma, akik nem kértek rá külön engedélyt.

A DK szerint “ha a hivatalos adatokban szereplő, engedélyezett másodállások aránya ilyen magas, akkor a baj a valóságban még nagyobb lehet.

Az a kormány, amely rendről és közbiztonságról papol, valójában ugyanannyira tartja ezeket fontosnak, mint az egészségügyünket, az oktatásunkat vagy a nyugdíjunkat; semennyire.”

A növekvő bérfeszültségek miatt az egészségügyből, az oktatási rendszerből és a rendőrség állományából is tömegesen hagyják ott meglévő munkájukat az emberek, és keresnek többnyire külföldön másik állást, a biztos megélhetés miatt.

A Demokratikus Koalíció közleményében kijelentette azt is, hogy ha nem emelkednek belátható időn belül a rendőri fizetések, akkor hamarosan elfogynak a rendőrök.

Az ellenzéki párt hozzátette, a kormánynak “fel kell hagynia a hasra ütés-szerűen behazudott, soha meg nem történt ++béremelések++ cinikus emlegetésével és a valóságban kell emelnie a rendőri fizetéseket – ahogy az orvosokét, ápolókét, tűzoltókét, mentősökét, tanárokét is! Ha ez nem történik meg, akkor a közbiztonság drámai romlásával fog szembenézni az ország.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!