Betelt a pohár – Soros üzent Orbánnak

A milliárdos levelet írt a CEU-nak, abban üzent finoman Orbánnak.

Soros levelét azzal kezdte, hogy leszögezte, a magyar miniszterelnök kényszerítette arra az egyetemet, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye. (Ezt nyilván azon kormánypárti vélemények miatt tartotta fontosnak megerősíteni, melyek szerint a CEU vagy önként döntött a költözésről, vagy valójában soha el sem ment Budapestről.) Elmondta: nem fogja hagyni, hogy a Fidesz teljesen ellehetetlenítse az egyetem működését, ezért ha kell,

akár a személyes vagyonából is támogatni fogja, hogy a CEU budapesti kampuszán minél több nyitott eseményt rendezzenek meg.

Soros egyben megerősítette fia júniusi bejelentését, miszerint a Nyílt Társadalom Alapítvány meg fogja növelni az egyetem pénzügyi alapját is. Az üzletember végül köszönetet mondott azért a kitartásért, amit a CEU vezetői tanúsítottak Orbán hadjárata alatt.

Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon” – fogalmazott Soros.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!