Orbán már teszteli az EU-ból való kilépést!

Új ellenséget talált magának Orbán Viktor és a Fidesz: most épp Finnországot becsmérlik feltűnően vehemenciával. Egy felületesebben tájékozódó ember persze nem érti az egészet, hisz a finnek egy szalmaszálat sem tettek nekünk keresztbe, mégis

szinte nem telik el nap, hogy a magyar miniszterelnök, vagy Kovács Zoltán szóvivő ne találna ki valamit a finnek ellen.

Belekötöttek már abba, hogy milyen magas a finneknél a családi erőszak szintje, kifogásolták, hogy orosz oligarchák stratégiailag fontos szigeteket vásárolnak fel Finnországban (ami azért a Putyinbarát Orbánék szájából eléggé pikáns…), legújabban meg már a finn demokrácia súlyos hiányosságait próbálják bizonygatni, miközben az Economist listáján a finnek a legfejlettebb demokratikus rendszerek közé tartoznak.

Némileg érthetőbb a dolog, ha felidézzük, hogy az EU elnöki posztját jelenleg Finnország tölti be, miközben a magyar jogállamiság hiányosságai miatt zajlik az eljárás hazánk ellen a 7-es cikkely alapján. Úgy tűnhet tehát, hogy

Orbánék egy kocsmai suttyó szintjén próbálnak belekötni a finnekbe,

hogy jelezzék: velük nem érdemes ujjat húzni.

Ám még ez a magyarázat sem fedi teljes egészében a valóságot, hiszen egy uniós eljárás végkimenetelét alapvetően mégsem befolyásolja, hogy a Fidesz milyen hazugságokat terjeszt a finnekről. Az igazi magyarázat sokkal egyszerűbb, és egyben dermesztő.

A Fidesz azért támadja a finneket, mert így készítik elő Magyarország eltávolítását az Európai Uniótól!

A finnek támadásának valódi oka az, hogy Orbánék épp azt tesztelik, el lehet-e vadítani a magyarokat a nyugati értékrendtől. Ezért tagadják az embereik még a finnugor nyelvrokonságot is, ezért igyekeznek befeketíteni a finneket itthon minél több ember szemében. Ezzel ugyanis nem csak egy országot támadnak, hanem a nyugati értékrendet is: a világelső finn oktatást, az ottani bámulatos egészségügyet, a finn demokráciát – egyszóval egy csomó olyan dolgot, amit Orbánék itthon igyekeznek beszántani és sóval behinteni.

Ne legyenek kétségeink: a Fidesz megkezdte Magyarország kivezetését az EU-ból. Rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e nekik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!